Mini spored

Sob, 27. december ob 19.00

Veter norosti

Mark Tompkins

 

Ned, 28. december ob 17.00

Svetlana Makarovič

Škrat Kuzma dobi nagrado

Matjaž Farič

 

Pon, 29. december ob 19.00

Andrej E. Skubic

Pavla nad prepadom

Matjaž Pograjc

 
 

Začnite novo leto s HEROJI

7., 8. in 10. januarja začnite novo leto s HEROJ 1.0: V deželi brez upanja sta vstala dva heroja. Mlada, pogumna in neustrašna. Nihče ju ni pričakoval. Nihče ni pričakoval, da bo odrešitev tako preprosta, tako nenadna, tako nenavadna. Do tega trenutka nismo vedeli, da smo čakali prav njiju. Nihče ni pričakoval, da bosta prav onadva prinesla rešitev, smisel, happy end.

PRAZNIČNI URNIK PRODAJNE GALERIJE

Obveščamo vas, da bo Prodajna galerija v sredo, 31. decembra, zaprta. Zaprta bo tudi 2. in 3. januarja in bo svoja vrata znova odprla prvi ponedeljek v letu, 5. januarja 2015. Upamo, da to ne bo povzročilo kakih nevšečnosti in vam želimo lepe praznike in vse dobro v novem letu!

ZA NAMI NOVA PREMIERA

David Mamet je leta 1983 napisal svojo najpomembnejšo dramo Glengarry Glen Ross. Za dialog z velikim mojstrom svetovne dramatike se je trideset let kasneje odločil virtuoz gledališke režije Vito Taufer in nam skupaj z igralci prikazal psihopatološke mehanizme v današnjem neoliberalnem svetu, tudi v Sloveniji.

ŠKRAT KUZMA DOBI NAGRADO

Predstava o godrnjavem in nagajivem škratu Kuzmi v režiji Matjaža Fariča po pravljici literarne mojstrice Svetlane Makarovič bo na sporedu v nedeljo, 28. 12., ob 17.00 (za izven).
Primerna je za najmlajše gledalce, tiste, ki so upihnili komaj četrto svečko na torti.

KEKEC ZA VSE OTROKE

V torek, 30. 12., ob 17. uri ne zamudite KEKCA za lep vstop v silvestrovo. Gre za prisrčno, duhovito, dinamično in sodobno ugledališčenje zgodb o enem kultnih junakov slovenske otroške literature, ki otrokom nevsiljivo prikaže elemente gibalnega gledališča. Gibalna premetanka je namenjena gledalcem od četrtega leta dalje.

NOVOST - BAR KLUB MLADINSKO

V novi sezoni vljudno vabljeni v bar, ki bo deloval v prenovljenem Klubu Mladinsko.
Odprl se bo uro pred vsako predstavo za izven, v njem pa se boste lahko osvežili in si izmenjavali vtise še vsaj uro in pol po koncu predstav.

Začnite novo leto s HEROJI

7., 8. in 10. januarja začnite novo leto s HEROJ 1.0: V deželi brez upanja sta vstala dva heroja. Mlada, pogumna in neustrašna. Nihče ju ni pričakoval. Nihče ni pričakoval, da bo odrešitev tako preprosta, tako nenadna, tako nenavadna. Do tega trenutka nismo vedeli, da smo čakali prav njiju. Nihče ni pričakoval, da bosta prav onadva prinesla rešitev, smisel, happy end.

 


Vito Taufer je na oder postavil predstavo igralskih bravur po besedilu velikega maga ameriške drame Davida Mameta Glengarry Glen Ross, ki razgalja kruti svet nepremičninskih agencij.  December je zaznamovala premiera  in šest razprodanih predstav.
Igrajo: Dario Varga, Matej Recer, Matija Vastl, Željko Hrs, Stane Tomazin, Blaž Šef, Uroš Maček, Marko Mlačnik.
Igro  odlikujejo natančni, inteligentni, ostri, včasih vulgarni dialogi, polni nepredvidenih preobratov, ki gledalca iz sveta realizma povlečejo v čisto mametovsko poezijo jezika. Virtuoz gledališke režije Vito Taufer nam v črni komediji skupaj z igralci prikazuje aktualne politične in psihopatološke mehanizme v današnjem (neo)liberalnem svetu, tudi v Sloveniji.
Januarske ponovitve: 15., 16., 17. ter 21., 22.,  23. in 29. 1. ob 19.00.


Zaključek leta 2014, ki ga bomo zaznamovali s štirimi različnimi predstavami za otroke in odrasle v štirih dneh, bomo vaudevillsko začeli v soboto, 27. decembra, ob 19. uri, in sicer z Vetrom norosti, pravo gledališko-glasbeno-plesno poslastico, kot je v Sloveniji še ni bilo: z igralci našega gledališča je svoje ustvarjalne moči prvič združil karizmatični koreograf, režiser in plesalec Mark Tompkins.
Znameniti umetnik, ki že od sedemdesetih let ustvarja v Franciji, je s svojim dolgoletnim sodelavcem Jean-Pierrom Badetom ter ekipo Mladinskega, ki se ji tokrat pridružuje še gost Aleš Hadalin, ustvaril eklektičen, estetsko dovršen, asociativno bogat, predvsem pa neznansko duhovit in očarljiv »kabaret«. Ta bogati, pogosto absurdni preplet venomer ustvarja nove, nepričakovane pomene in gledalca vseskozi preseneča.


Največja uspešnica prejšnje sezone decembra ponovno na sporedu! Pavla nad prepadom: »Pretresljiva zgodba o življenju alpinistke Pavle Jesih […] je, s stališča zgodovine, pomemben prerez nedavne zgodovine. S stališča gledališkega gledalca in kritika pa je velik dosežek režiserja Matjaža Pograjca in ansambla Slovenskega mladinskega gledališča,« je v Jani zapisal Vito Tofaj. In res so se v gledališko alkimijo zlili vsi elementi, potrebni za veliko predstavo: močna, mojstrsko izpisana zgodba – besedilo Andreja E. Skubica je bilo nominirano za Grumovo nagrado –, inventivna režija, ki jo subtilno podpirajo vsi vizualni in zvočni elementi, vratolomna koreografija, in seveda dovršene igralske kreacije, ki vsemu naštetemu vdihnejo življenje.

Ponedeljek, 29. 12., ob 19.00

 

 

Andrej. E. Skubic
PAVLA NAD PREPADOM
Režija: Matjaž Pograjc


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se