Mini spored

Pet, 04. september ob 21.00

Janša/Narat/Preda/Tomažin

Zraka! (Something's In the Air!)

Janez Janša

 

Sob, 05. september ob 21.00

Janša/Narat/Preda/Tomažin

Zraka! (Something's In the Air!)

Janez Janša

 

Čet, 17. september ob 19.00

Wolfram Lotz

Norčevanje teme

Tin Grabnar

       Generalni pokrovitelj  sezone 2015/16
:

PREMIERA: ZRAKA!

Premiera predstave Zraka! (Something's in the air!), ki je nastala v koprodukciji Maske in SMG, bo v četrtek, 3. 9., ob 21.00 v dvorani Stara pošta.
Sledile ji bodo ponovitve 4., 5., 21. in 22. 9.

Vez med Zraka! in vami bo – ja – zrak!
Vabljeni!

NOVOST - SVETOVLJAN

Ob datumih nekaterih predstav boste od zdaj naprej naleteli na znak S – Svetovljan. Ta označuje predstave, ki jih bomo pospremili z angleškimi nadnapisi. Te so bile v našem gledališču že doslej pogosto na sporedu, odslej pa si bomo prizadevali, da jih bomo na program umeščali vsak mesec.

NOVOST - BEŽIGRAJČAN

Za vse sosede, prebivalce "mladinske" četrtne skupnosti Bežigrad, smo v letošnji sezoni pripravili posebno ugodnost: za izbrane predstave (razen premier), označene z znakom B - Bežigrajčan, lahko vsi Bežigrajčani po 20. v mesecu (do 5. prihodnji mesec) za prihodnji mesec kupite vsstopnice po načelu 1 + 1; ob vsaki kupljeni karti vem podarimo eno brezplačno.

PREMIERA V BUKAREŠTI

Krstno uprizoritev HURA, NOSFERATU! Andreja E. Skubica v režiji Simone Semenič, ki je nastala v koprodukciji Zavoda NETA, SNG Nova Gorica, SMG in KD B-51 (Ex Ponto), bomo premierno uprizorili 29. 8. 2015, ob 18.00 na Mednarodnem festivalu NETA v Bukarešti. 26. septembra bo sledila ljubljanska premiera v Slovenskem mladinskem gledališču.

VPIS ABONMAJEV ZA SEZONO 2015/16

Abonma Mladinskega je najboljša priložnost:
• da boste dobili najdrznejši teater za najprijaznejšo ceno,
• da boste izstopili iz virtualnega,
• da se vam bo dan vtisnil v spomin.
Vpis bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra 2015 v Prodajni galeriji SMG.

V SEZONI 2015/16 ŠOLAM PRIPOROČAMO

Spoštovane učiteljice in učitelji, mentorji in snovalci kulturnih dni, Vabimo vas, da nas s svojimi učenci  obiščete v šolskem letu 2015/2016. Naše gledališke uprizoritve so drugačne, privlačne, žive, humorne, poetične - predvsem pa takšne, da mladega gledalca navdihujejo in ne podcenjujejo. Dobrodošli!

OLIVER FRLJIĆ SPET V MLADINSKEM

Oliver Frljić, režiser, znan po svojih provokativnih gledaliških dejanjih, je že začel z vajami za uprizoritev projekta KOMPLEKS RISTIĆ, ki ga bomo na odru Mladinskega lahko videli v začetku letošnjega oktobra. 

PREMIERA: ZRAKA!

Premiera predstave Zraka! (Something's in the air!), ki je nastala v koprodukciji Maske in SMG, bo v četrtek, 3. 9., ob 21.00 v dvorani Stara pošta.
Sledile ji bodo ponovitve 4., 5., 21. in 22. 9.

Vez med Zraka! in vami bo – ja – zrak!
Vabljeni!

 


V jubilejni sezoni si bo Mladinsko prizadevalo predstaviti nove načine organizacije umetniškega dela skozi štiri module oziroma tematske enote, ki se bodo zvrstile med sezono in ki bodo odpirale različne vidike za razpravo ter zastavljale nova vprašanja. Tako se septembra začne modul Revolucija, sledili pa mu bodo še moduli Demokracija, Napadalci in Žrtve. Sam program je razdeljen na tri sklope: glavni program ter Mladinsko_Lab in Mladinsko_Dialog.

»Eden izmed ciljev te sezone je ugotoviti, kako in če sploh je mogoče o gledališču razmišljati kot o družbeni instituciji oziroma kako razmišljati o gledališču kot akterju v civilni sferi in kakšne možnosti vpliva na javno mnenje ima. Kako aktualna pa bodo posamezna vprašanja, ki jih bomo odpirali, bo pokazal čas,« je povedal direktor Slovenskega mladinskega gledališča Tibor Mihelič Syed.
»Program v novi sezoni bo bolj interdisciplinaren kot prej. S tem bomo poskusili relativizirati in preizprašati samo institucijo teatra s produkcijske plati. Ne ukvarjamo se s klasičnim teatrom, temveč z družbenimi simptomi, kar bomo prikazali skozi ustrezne performativne gledališke postopke,« pravi umetniški vodja Goran Injac.


V Slovenskem mladinskem gledališču so v polnem teku vaje za dva nova projekta, s katerima bomo odprli jubilejno šestdeseto sezono.

Prvi projekt bo doživel premiero 17. septembra v naši spodnji dvorani. Krstna izvedba izjemno odmevne nove drame enega najbolj priljubljenih sodobnih nemških dramatikov Wolframa Lotza Norčevanje teme, nastaja v sodelovanju z AGRFT. Mladinsko s tem odpira svoja vrata za novo dramsko pisavo in najmlajšo generacijo režiserjev. Tin Grabnar bo prvi režiser, katerega diplomska predstava bo predstavljena v okviru repertoarja institucionalnega gledališča.

Drugi projekt, velika regionalna soprodukcija, predstava Kompleks Ristić v režiji Oliverja Frljića, ustvarjalca, ki ga naše in evropsko občinstvo že dobro pozna, pa bo premierno prikazan v okviru mednarodnega festivala Bitef v Beogradu 20. septembra. Ljubljanska premiera bo 1. oktobra.


V sezoni 2015/2016, ki je za nas prav posebnega pomena, saj bomo slavili šestdesetletnico Mladinskega, smo za vas pripravili bogat nabor abonmajev in drzen, angažiran, svež program.

Program, ki se, kot se ob takem jubileju spodobi, ozira v bogato tradicijo in iz nje črpa navdih za nova snovanja.

Več o abonmajih ENAKOST, SVOBODA, KLUB SMG, GLEDALIŠČE OB PETIH, MLADINC in o novosti, abonmaju PIRANSKI ZALIV, najdete tukaj.

Vpis abonmajev bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra v naši Prodajni galeriji.
 

 

Boštjan Videmšek
ROKOVA MODRINA
Režija: Matjaž Pograjc

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se