Mini spored

Ned, 07. september ob 18.00

Alexey Mironov

Vremenar

Alexey Mironov

 

Čet, 11. september ob 20.00

Veter norosti

Mark Tompkins

 

Sre, 17. september ob 20.00

Andrej E. Skubic

Pavla nad prepadom

Matjaž Pograjc

 
 

VPIS IN PREDSTAVITEV ABONMAJEV 2014/15

V sezoni 2014/15 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah. Vljudno vabljeni na predstavitev abonmajske ponudbe, ki bo v četrtek, 11. 9., in sredo, 17. 9., obakrat ob 19.00 v klubu SMG.
Vpis abonmajev bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra.

HIŠA MARIJE POMOČNICE

V četrtek, 28. avgusta 2014, ob 19. uri bodo v Bežigrajski galeriji 1 odprli razstavo Od skice do lutke, na kateri bodo razstavljene skice, lutke, scenski elementi in video Silvana Omerzuja iz predstave Hiša Marije Pomočnice iz leta 2008.

PRODAJNA GALERIJA SMG

Obveščamo vas, da bo Prodajna galerija SMG ponovno odprla svoja vrata v ponedeljek, 1. septembra, ko bomo začeli z vpisom abonmajev za sezono 2014/15.
Delovni čas:
PON.-PET.: 12.00-17.30
SOB.: 10.00-13.00

Nagrada Janji Majzelj

Župančičevo nagrado Mesta Ljubljana je prejela prvakinja SMG Janja Majzelj za vloge v predstavah Smrt kadi moje cigare, Ljubezen (Nedolžnost v sedemdesetih minutah) in Služkinji ter za vlogi v filmu Panika! in televizijski nadaljevanki Mamin dan. Janji in vsem drugim nagrajencem iskreno čestitamo!

GUARDIAN O MLADINSKEM

»Je eden najpopolnejših primerov gledališke alkimije, kar sem jih kdajkoli videl, in zaradi njegovega silovitega, kumulativnega učinka je občinstvo ob odhodu iz gledališča pretreseno do obisti, vzneseno, jezno, žalostno in čuti potrebo po samoti.« (Guardian o predstavi Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!)

VPIS IN PREDSTAVITEV ABONMAJEV 2014/15

V sezoni 2014/15 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah. Vljudno vabljeni na predstavitev abonmajske ponudbe, ki bo v četrtek, 11. 9., in sredo, 17. 9., obakrat ob 19.00 v klubu SMG.
Vpis abonmajev bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra.
 


Največja uspešnica prejšnje sezone ponovno na sporedu! Pavla nad prepadom: »Pretresljiva zgodba o življenju alpinistke Pavle Jesih […] je, s stališča zgodovine, pomemben prerez nedavne zgodovine. S stališča gledališkega gledalca in kritika pa je velik dosežek režiserja Matjaža Pograjca in ansambla Slovenskega mladinskega gledališča,« je v Jani zapisal Vito Tofaj. In res so se v gledališko alkimijo zlili vsi elementi, potrebni za veliko gledališko predstavo: močna, mojstrsko izpisana zgodba – besedilo Andreja E. Skubica je bilo nominirano za Grumovo nagrado –, inventivna režija, ki jo subtilno podpirajo vsi vizualni in zvočni elementi predstave, vratolomna koreografija, in seveda dovršene igralske kreacije, ki vsemu naštetemu vdihnejo življenje.

Sreda, 17. 9., ob 20.00.
Pred predstavo, ob 19. uri, bomo v Klubu SMG predstavili abonmaje za sezono 2014/15.


Novo sezono bomo v četrtek, 11. septembra, ob 20. uri, uvedli z Vetrom norosti – pravo gledališko-glasbeno-plesno poslastico, kot je v Sloveniji še ni bilo.

Znameniti ameriški plesalec, koreograf in režiser, ki že od sedemdesetih let ustvarja v Franciji, je s svojim dolgoletnim sodelavcem Jean-Pierrom Badetom ter ekipo Mladinskega, ki se ji tokrat pridružuje še gost Aleš Hadalin, ustvaril eklektičen, estetsko dovršen, asociativno bogat, predvsem pa neznansko duhovit in očarljiv »kabaret«. Ta bogati, pogosto absurdni preplet venomer ustvarja nove, nepričakovane pomene in gledalca vseskozi preseneča.

Pred predstavo, ob 19. uri, vam bomo v Klubu SMG predstavili abonmaje za sezono 2014/2015.


V sezoni 2014/2015 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah.

Jeseni bomo abonmaje vpisovali od 1. septembra. Tudi tokrat smo za vas pripravili vrsto ugodnosti.

Vljudno vabljeni na predstavitev letošnje sezone, ki bo 11. in 17. 9. ob 19.00 v Klubu SMG.

Sezona bo v znamenju petih dramskih praizvedb in pisav: Veno Taufer in kronika njegove družine (Leta so se prehitevala), Neda R. Bric in življenje igralke Nore Gregor (Nora Gregor – skriti kontinent spomina), Draga Potočnjak med junaki slovenskega izročila (Vsi junaki zbrani), Diego de Brea v Genetovem bordelu (Balkon), Matjaž Pograjc v labirintih Kafkovih misterioznih zgodb (K.A.F.K.A.) in Uroš Kaurin ter Vito Weis med junaki sodobne popkulture (Heroj 1.0).
 

 

Andrej. E. Skubic
PAVLA NAD PREPADOM
Režija: Matjaž Pograjc


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se