Mini spored

Sre, 01. april ob 19.30

Jean Genet

Služkinji

Vinko Möderndorfer

 

Čet, 02. april ob 19.30

Jean Genet

Služkinji

Vinko Möderndorfer

 

Sob, 04. april ob 17.00

Draga Potočnjak

Vsi junaki zbrani

Branko Potočan

 
 

NORA GREGOR - skriti kontinent spomina

Zgodba o igralki iz Gorice, ki se je dotaknila zvezd, a nazadnje osamljena in depresivna umrla v pregnanstvu … In mednarodna koprodukcija za trojezično zgodbo o Gorici, mestu štirih kultur
ČET., 26. 3., ob 17.00, za abonma Gledališče ob petih in izven. Predstava ima en odmor.

FESTIVAL PRELET

Skupaj z Gledališčem Glej bomo med 21. in 29. majem priredili že 9. gledališki festival Prelet. Na sporedu bo 14 predstav, ki bodo nadnaslovljene v angleščini, ter bogat spremljevalni program.
Od 1. do 14. aprila komplet vstopnic LASTOVKA (Early bird) le 39 €.

APRILA SPET SLUŽKINJI

V Möderndorferjevi postavitvi znamenitih Genetovih Služkinj gre krvavo zares. Igrajo Daša Doberšek, Janja Majzelj, lanska dobitnica Župančičeve nagrade tudi za to vlogo, in Olga Kacjan, nosilka Borštnikovega prstana. Ponovitve v sredo, 1., četrtek, 2., in četrtek, 9. aprila, ob 19.30.

NA VELIKO SOBOTO VELIKI JUNAKI

V soboto, 4. aprila, znova na sporedu predstava Vsi junaki zbrani, ki  slovensko izročilo, težave in sladkosti življenja sodobnih najstnikov in urbano gibalno veščino parkur samosvoje povezuje v očarljivo, dinamično gledališko doživetje. Kdo je danes junak? Si to lahko ti?

NOVOST - BAR KLUB MLADINSKO

V novi sezoni vljudno vabljeni v bar, ki bo deloval v prenovljenem Klubu Mladinsko.
Odprl se bo uro pred vsako predstavo za izven, v njem pa se boste lahko osvežili in si izmenjavali vtise še vsaj uro in pol po koncu predstav.
 


Zgodba o igralki iz Gorice, ki se je dotaknila zvezd, a nazadnje osamljena in depresivna umrla v pregnanstvu … In mednarodna koprodukcija za trojezično zgodbo o Gorici, mestu štirih kultur

Neda R. Bric se v svojih stvaritvah redno obrača k Primorski. Za »primorsko trilogijo«, v katero sodi med drugim Eda – zgodba bratov Rusjan (koprodukcija SMG in SNG Nova Gorica), je prejela tudi nagrado Franceta Bevka.

Tema, ki se je v mednarodni koprodukciji loteva tokrat, se zdi še posebej prikladna za sugestivni preplet odrske igre in videa, značilen za njene projekte: posvetila se bo Nori Gregor, igralki iz Gorice, ki je dosegla zavidljive mednarodne uspehe, a nazadnje osamljena in depresivna umrla v Čilu …

Mednarodna koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče, SNG Nova Gorica, Schauspielhaus Graz (Gradec), Stalno gledališče Furlanije - Julijske krajine (Trst)


ČET., 26. 3., ob 17.00, za abonma Gledališče ob petih in izven. Predstava ima en odmor.V Möderndorferjevi postavitvi znamenitih Genetovih Služkinj gre krvavo zares. Igrajo Daša Doberšek, Janja Majzelj, lanska dobitnica Župančičeve nagrade tudi za to vlogo, in Olga Kacjan, nosilka Borštnikovega prstana.

Ponovitve v sredo, 1., četrtek, 2., in četrtek, 9. aprila, ob 19.30.4. 

Genet in Möderndorfer
v Služkinjah raziskujeta položaj človeka in umetnika z družbenega dna, od koder sta tudi služkinji Claire in Solange v odnosu do Gospe in družbe nasploh.
Ena najbolj kontroverznih iger dvajsetega stoletja: Genetovi Služkinji sta – po legendarnem Pipanovem Balkonu iz leta 1988 – v zgodovini našega gledališča šele drugi spopad z Genetom. Hkrati pa so po dolgem času vse vloge znova v rokah igralk in ne igralcev, kot je postalo že navada in konvencija. Predstava Vinka Möderndorferja je občinstvo in kritike na premieri navdušila predvsem z izjemno natančno in sugestivno igro vseh treh protagonistk. 


Novica o letošnjih dobitnikih nagrad ZDUS nas je še posebej razveselila. Komisija v sestavi mag. Alenka Pirjevec (predsednica), mag. Primož Jesenko in Gašper Tič (člana), se je namreč soglasno odločila, da odličje Marija Vera za življenjsko delo na področju dramske igre prejme OLGA GRAD, dolgoletna članica našega ansambla.

Poleg tega je bršljanov venec, priznanje za umetniške dosežke v letu 2014, dobila NEDA R. BRIC, režiserka in prav tako dolgoletna članica našega igralskega ansambla, za idejno zasnovo, besedilo, režijo in celostno realizacijo predstave Nora Gregor – skriti kontinent spomina, ki je nastala v koprodukciji SMG, SNG Nova Gorica, Schauspielhaus Graz (Gradec) in Stalno gledališče Furlanije - Julijske krajine (Trst).

In nazadnje, pa nikakor ne najmanj pomembno ali razveseljivo: veliki bršljanov venec za življenjsko delo gre tokrat v roke režiserki, dramaturginji, gledališki pedagoginji in ustanoviteljici Mladinskega gledališča BALBINI BATTELINO BARANOVIČ.

Dobitnika igralskih priznanj za leto 2014 sta Nika Rozman in Vladimir Vlaškalić.

Vsem iskreno čestitamo!
 

 

David Mamet
GLENGARRY GLEN ROSS
Režija: Vito Taufer


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se