Mini spored

Sob, 25. oktober ob 17.30

Oliver Frljić

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!

Oliver Frljić

 

Pon, 27. oktober ob 20.00

Uroš Kaurin, Vito Weis

Heroj 1.0

 

Tor, 28. oktober ob 20.00

Zakulisje prvakov

Natalija Manojlović

 
 

USPEŠNICA SPET DOMA

Sob, 25. oktober ob 17.30, ne zamudite velike mednarodne uspešnice Oliverja Frljića Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, ki je navdušila ves svet.ZAKULISJE PRVAKOV

Pokukajte v Zakulisje prvakov, ki nam ga razkriva Dario Varga v svojem gledališkem avtoportretu.

Torek, 28., in sreda, 29. 10., ob 20.00

Oglejte si tudi video.

ČAS JE ZA HEROJA 1.0

V ponedeljek, 27. 10., ob 20.00 bo na sporedu avtorski projekt Uroša Kaurina in Vita Weisa Heroj 1.0.


Ponovitve:
4. 11. ob 20.00, 13. 11. ob 21.30 in 19. 11. ob 20.00


VPIS ABONMAJEV 2014/15

V sezoni 2014/15 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah.

Vpis abonmajev bo potekal do 30. oktobra v Prodajni galeriji SMG na Trgu francoske revolucije 5.

LOVEC NA LJUDI

Edinstven pesniško-glasbeni večer Svetlane Makarovič v sodelovanju z vokalistko in harfistko Zvezdano Novaković, igralko Mirjano Šajinović, pevko Višnjo Fičor ter intermedijsko umetnico Aphro Tesla. Večer je posvečen vsem, ki so bili izbrisani.
Petek, 7. 11., ob 19.00 in sobota, 8. 11., ob 20.00 v zgornji dvorani

NOVOST - BAR KLUB MLADINSKO

V novi sezoni vljudno vabljeni v bar, ki bo deloval v prenovljenem Klubu Mladinsko.
Odprl se bo uro pred vsako predstavo za izven, v njem pa se boste lahko osvežili in si izmenjavali vtise še vsaj uro in pol po koncu predstav.

USPEŠNICA SPET DOMA

Sob, 25. oktober ob 17.30, ne zamudite velike mednarodne uspešnice Oliverja Frljića Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, ki je navdušila ves svet. 


V začetku novembra se v Slovenskem mladinskem gledališču obeta prava poslastica. Gre za edinstven pesniško-glasbeni večer vsestranske vélike umetnice Svetlane Makarovič z naslovom Lovec na ljudi, ki ga je na novo ustvarila po svoji pesniški zbirki Bo žrl, bo žrt. Njena poezija se izmenjuje z glasbo Zvezdane Novaković, ki črpa iz starih slovanskih napevov. Novakovićeva ob spremljavi harfe poje v bolgarski grleni vokalni tehniki, igralka Mirjana Šajinović poje sevdah, pevsko kuliso pa svojsko nadgradita še pevka Višnja Fičor in intermedijska umetnica Aphra Tesla, ki je tudi režiserka prireditve. Starodavni napevi, mistično, nostalgično, kruto in lepo obenem se tako združijo s še kako zemeljskim lovljenjem ljudi.
Večer je posvečen vsem, ki so bili izbrisani.

Petek, 7. 11., ob 19.00 in sobota, 8. 11., ob 20.00 v zgornji dvorani SMG

Vstopnice so na voljo v Prodajni galeriji SMG na Trgu francoske revolucije 5 (01 425 33 12).
Cena: 15,50 € / *9,50 €


V ponedeljek, 27. 10., ob 20.00 bo na sporedu avtorski projekt Uroša Kaurina in Vita Weisa Heroj 1.0, ki je nastal v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in mariborskega Momenta.

Heroj 1.0 je prvi del gledališke nadaljevanke in se ukvarja s problematiko herojstva v današnjem svetu.
Uroš in Vito odslikavata tipično pozicijo mladega človeka, ki je postavljen pred dejstvo, da v družbi ni potreben. Vendar Vito in Uroš STA heroja in sta pripravljena žrtvovati vse, svoj um, svoje telo, svoj čas, svojo kariero, svojo seksualno identiteto in celo svojo odrsko integriteto – da bi dokazala, da je tako.
Med deško naivnostjo in fitnes ambicioznostjo nam z vsakim vdihom dokazujeta, da ju potrebujemo in da heroji niso tehnološki višek, pa čeprav se na prvi pogled zdi, da okoliščine, v katerih bi se lahko izkazala, ne obstajajo. Saj veste: ni katastrofe, ni heroja.


V sezoni 2014/2015 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah.

Jeseni vpisujemo abonmaje do 30. oktobra. Tudi tokrat smo za vas pripravili vrsto ugodnosti.

Posebne ugodnosti in abonmajske ponudbe ponujamo tudi svoji zvesti študentski publiki.

Sezona bo v znamenju dramskih praizvedb in pisav: Vito Taufer režira velikega maga ameriškega gledališča in filma Davida Mameta s črno komedijo o nepremičnirjih (Glengarry Glen Ross), Neda R. Bric in življenje igralke Nore Gregor (Nora Gregor – skriti kontinent spomina), Draga Potočnjak med junaki slovenskega izročila (Vsi junaki zbrani), Diego de Brea v Genetovem bordelu (Balkon), Matjaž Pograjc v labirintih Kafkovih misterioznih zgodb (K.A.F.K.A.) in Uroš Kaurin ter Vito Weis med junaki sodobne popkulture (Heroj 1.0).
 

 

Andrej. E. Skubic
PAVLA NAD PREPADOM
Režija: Matjaž Pograjc


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se