Mini spored

Tor, 03. marec ob 17.00

F. M. Dostojevski – Diego de Brea

Zločin in kazen

Diego de Brea

 

Sre, 04. marec ob 15.45

F. M. Dostojevski – Diego de Brea

Zločin in kazen

Diego de Brea

 

Čet, 05. marec ob 18.00

F. M. Dostojevski – Diego de Brea

Zločin in kazen

Diego de Brea

 
 

ZLOČIN IN KAZEN GLEDALIŠKE MAGIJE

Začetek marca bo zaznamovala klasika sodobne literature v domišljeni režiji  in s presežnimi igralskimi kreacijami. Zločin in kazen F. M. Dostojevskega, klasika evropskega romana v izvrstni adaptaciji in režiji Diega de Bree.  Za  konto in izven.

NORA GREGOR - skriti kontinent spomina

Zgodba o Nori Gregor, igralki iz Gorice, ki je dosegla zavidljive mednarodne uspehe, a nazadnje osamljena in depresivna umrla v pregnanstvu … In mednarodna koprodukcija za trojezično zgodbo o Gorici, mestu štirih kultur …
ČET., 26. 3., ob 17.00, za abonma Gledališče ob petih in izven
Predstava ima en odmor.

GLEDALIŠKO ODKRITJE

Andrej E. Skubic in Matjaž Pograjc sta pripravila veliko gledališko odkritje: Predstavo Pavla nad prepadom: »Pretresljivo zgodbo o življenju alpinistke Pavle Jesih. Sobota, 21. marec, ob 17. uri. VIKEND ODKRITIJ, angleški nadnapisi, za izven.IGRALSKA POSLASTICA

David Mamet je leta 1983 napisal svojo najpomembnejšo dramo Glengarry Glen Ross. Za dialog z velikim mojstrom svetovne dramatike se je trideset let kasneje odločil virtuoz gledališke režije Vito Taufer in nam skupaj z igralci prikazal psihopatološke mehanizme v današnjem svetu, tudi v Sloveniji. Na sporedu 26. in 27. 2. ter 6. in 7. 3. ob 19.00. Za ABONMAJE in IZVEN.

NOVOST - BAR KLUB MLADINSKO

V novi sezoni vljudno vabljeni v bar, ki bo deloval v prenovljenem Klubu Mladinsko.
Odprl se bo uro pred vsako predstavo za izven, v njem pa se boste lahko osvežili in si izmenjavali vtise še vsaj uro in pol po koncu predstav.

MLADINSKO NA KULTURNEM BAZARJU

Osemnajstega marca bo v Cankarjevem domu potekal Kulturni bazar. Na dogodku bo sodelovalo tudi Mladinsko in sicer s predstavo Vsi junaki zbrani, ki jo bomo ob 10.30 odigrali v domači dvorani, in popoldanskim pogovorom (ob 16.00 v dvorani M1 Cankarjevega doma) ob predstavah Heroj 1.0 in Vsi junaki zbrani.

ZLOČIN IN KAZEN GLEDALIŠKE MAGIJE

Začetek marca bo zaznamovala klasika sodobne literature v domišljeni režiji  in s presežnimi igralskimi kreacijami. Zločin in kazen F. M. Dostojevskega, klasika evropskega romana v izvrstni adaptaciji in režiji Diega de Bree.  Za  konto in izven.
 


Vito Taufer je na oder postavil predstavo igralskih bravur po besedilu velikega maga ameriške drame Davida Mameta Glengarry Glen Ross, ki razgalja kruti svet nepremičninskih agencij.  December in januar so zaznamovali premiera  in devet razprodanih predstav.
Igrajo: Dario Varga, Matej Recer, Matija Vastl, Željko Hrs, Stane Tomazin, Blaž Šef, Uroš Maček, Marko Mlačnik.
Igro  odlikujejo natančni, inteligentni, ostri, včasih vulgarni dialogi, polni nepredvidenih preobratov, ki gledalca iz sveta realizma povlečejo v čisto mametovsko poezijo jezika. Virtuoz gledališke režije Vito Taufer nam v črni komediji skupaj z igralci prikazuje aktualne politične in psihopatološke mehanizme v današnjem (neo)liberalnem svetu, tudi v Sloveniji.
Ponovitve: 27. 2. ter 6. in 7. 3. ob 19.00. Za ZVEN.


21. februarja je občinstvo z ovacijami pospremilo premiero naše najnovejše predstave za otroke in mladino Vsi junaki zbrani. V njej koreograf Branko Potočan ter dramatičarka Draga Potočnjak, ki sta skupaj »zagrešila« že Kekca, skozi prizmo slovenskega pravljičnega izročila na eni strani in otroka na pragu pubertete na drugi raziskujeta polje junaštva.

V predstavi spremljamo v gibu in besedi skupino otrok med pripravami na kviz Vsi junaki zbrani. Med dvanajstletniki se znajde tudi desetletni France izjemnih intelektualnih sposobnosti, ki pa se po telesni spretnosti ne more meriti s starejšimi vrstniki. V dogajanje se vpletejo tudi Francetove sanje, v katerih njegovi starejši tovariši zaživijo kot slovenski pravljični liki vedejo precej nejunaško.

Igrajo: Primož Bezjak, Daša Doberšek, Boris Kos, Uroš Kaurin, Maruša Majer, Draga Potočnjak, Katarina Stegnar, Blaž Šef, Stane Tomazin

Na sporedu v nedeljo, 15. 3., ob 17.00.


Največja uspešnica prejšnje sezone tudi marca ponovno na sporedu! Pavla nad prepadom: »Pretresljiva zgodba o življenju alpinistke Pavle Jesih […] je, s stališča zgodovine, pomemben prerez nedavne zgodovine. S stališča gledališkega gledalca in kritika pa je velik dosežek režiserja Matjaža Pograjca in ansambla Slovenskega mladinskega gledališča,« je v Jani zapisal Vito Tofaj. In res so se v gledališko alkimijo zlili vsi elementi, potrebni za veliko predstavo: močna, mojstrsko izpisana zgodba – besedilo Andreja E. Skubica je bilo nominirano za Grumovo nagrado –, inventivna režija, ki jo subtilno podpirajo vsi vizualni in zvočni elementi, vratolomna koreografija, in seveda dovršene igralske kreacije, ki vsemu naštetemu vdihnejo življenje.


Sobota, 21. marec: VIKEND ODKRITIJ, angleški nadnapisi, za izven.
 

 

David Mamet
GLENGARRY GLEN ROSS
Režija: Vito Taufer


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se