NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE

Predstava Naše nasilje in vaše nasilje opazuje Evropo, ki jo je – kako naivno – presenetila begunska kriza, Evropo, ki brez pomislekov pozablja na svojo kolonialno preteklost, medtem ko zapira meje tisočim, ki bežijo prav pred posledicami evropske in ameriške politike.
4., 5. in 6. maj ob 19.30   

Zadnjič v sezoni!

ČLOVEK, KI JE GLEDAL SVET

Človek, ki je gledal svet je avtorski projekt, ki izhaja iz občutka, da konec sveta ni samo apokalipsa, ki tam nekje čaka, da se bo zgodila, ampak je vseprisoten v mikrokozmosih ljudi, družin, posameznikov brez glasu in mesta v svetu, ki se premika tako hitro, da praktično že miruje.

8. in 9. maj ob 19.00

REPUBLIKA SLOVENIJA

Predstava je na letošnjem Tednu slovenske drame dobila Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev, in sicer »za domišljen koncept, ki preizprašuje odnos posameznika do političnega, za odpiranje javnega dialoga in za družbeni učinek njene sporočilnosti, ki gledalcu ne dopušča ravnodušne pozicije«.

17., 18., 20. in 23. maj ob 20.00

HITCHCOCK

V predstavi Hitchcock nas zanima predvsem to, kaj v Hitchcockovih filmih in v pogovorih s Hitchcockom in o Hitchcocku se izmika nadzoru.

10.,11., 15. in 19. maj ob 19.00

Prestavo je podprlo Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani.

IDIOTI ODPADEJO

Zaradi nezgode v ansamblu bodo žal odpadle vse tri aprilske ponovitve predstave Idioti, ki je v petek, 14. 4., doživela uspešno premiero. Takoj ko bodo znani nadomestni termini, jih bomo objavili na naši spletni strani.

Zadnja ponovitev ROKOVE MODRINE

Režiser Matjaž Pograjc na oder postavlja zgodbo enega največjih šampionov slovenskega alpskega smučanja,
Roka Petroviča, besedilo zanjo pa je napisal Boštjan Videmšek, eden najboljših slovenskih
novinarjev. Zadnja ponovitev ROKOVE MODRINE v sezoni 16/17 bo v  sredo, 5. julija, ob 20.00.

NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE

Predstava Naše nasilje in vaše nasilje opazuje Evropo, ki jo je – kako naivno – presenetila begunska kriza, Evropo, ki brez pomislekov pozablja na svojo kolonialno preteklost, medtem ko zapira meje tisočim, ki bežijo prav pred posledicami evropske in ameriške politike.
4., 5. in 6. maj ob 19.30   

Zadnjič v sezoni!
 


Javno pismo Ministrstvu za kulturo Republike Hrvaške

Predstava Naše nasilje in vaše nasilje (režija Oliver Frljić), ki bo danes, 24. aprila 2017, uprizorjena na Festivalu hrvaške drame Marulićevi dnevi v Splitu, se znova sooča z nedopustnimi pritiski in zahtevami po njeni izločitvi s festivalskega programa zaradi domnevnega žaljenja verskih in nacionalnih simbolov.

Ministrstvo za kulturo Republike Hrvaške je namreč 22. aprila 2017 v izjavi za javnost implicitno podprlo proteste hrvaških cerkvenih oblasti in stranke Hrast, ki predstavo označujejo za bogokletno, žaljivo, nespodobno ter zahtevajo njeno prepoved.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=965204

Vodstvo Slovenskega mladinskega gledališča ne pristaja na vsiljeni ideološki antagonizem med svobodo (umetniškega) govora in izražanja na eni ter domnevnim in nedokazanim žaljenjem verskih in nacionalnih čustev na drugi strani, hkrati pa odločno protestira:


Ponedeljek, 8. 5., ob 21.00
Klub Mladinsko

SAMOUMEVNI SVET
Gost: Miha Blažič - N'toko
Vodi: Erik Valenčič

Erik Valenčič se bo pogovarjal z Miho Blažičem - N'tokom, slovenskim hip hop glasbenikom, kolumnistom in aktivistom, ki je pri založbi Mladinska knjiga nedavno izdal knjigo Samoumevni svet. Namen pogovora bo seciranje aktualnega družbenega stanja z umetniškega, s političnega in, razumljivo, človeškega vidika.


Pridite, nič vas ne stane!


Jean-Baptiste Poquelin Moliѐre
LJUDOMRZNIK
Režiser: Igor Vuk Torbica

Številni teoretiki po pravici ugotavljajo, da je klasična komedija v celoti izum Jean-Baptista Poquelina, bolj znanega pod psevdonimom Molière. Stoletja, ki nas ločujejo od njegovega časa, niso niti malo skrhala ostrine in prepričljivosti njegove kritike in tako o svojem kot o našem času nam ima še marsikaj povedati. V komediji Ljudomrznik nam zastavlja morda eno ključnih življenjskih vprašanj: Kaj je pravzaprav resnica in ali jo je mogoče objektivizirati?


Cena izleta na Reko z ogledom predstave – 25 €

Dodatne informacije in rezervacije:
Prodajna galerija Mladinsko, Trg francoske revolucije 5, Ljubljana
T 01 425 33 12
E smg.blagajna@siol.net
vsak delavnik od 12.00 do 17.30, v soboto od 10.00 do 13.00
 

 


Lars von Trier
IDIOTI
Režija Nina Rajić Kranjac
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se