BEŽIGRAJČAN (B)

Mladinsko je za svoje najboljše sosede, prebivalce četrtne skupnosti Bežigrad, pripravilo posebno ugodnost: ob vsaki kupljeni vstopnici vam eno podarimo.* 

Velja od 20. februarja do 5. marca.

*velja za izbrane predstave (razen premier).

ČOMPE - 24 let kasneje!

Čompe, najbolj znani domači bend z najmanj albumi. Ki se silno pripravlja na veliko obeležje: štiriindvajsetega v mesecu bo s koncertom v veliki dvorani Božidarja in kletni dvorani Mladinca praznoval prelomnico ali okrogli mejnik 24. obletnice.

Sobota, 24. 2., ob 21.00 - RAZPRODANO

SLOVENSKA POPEVKA

Ne srečamo se pogosto z njim. A nekje med plastmi naše družbe je Življenje, zelo drugačno od našega. Vesolje znotraj vesolja, izmikajoče se našemu razumevanju.
V koprodukciji s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga

Nedelja, 18. marec, ob 19.00
Ponedeljek, 19. marec, ob 19.00

ČLOVEK, KI JE GLEDAL SVET

Človek, ki je gledal svet je avtorski projekt, ki izhaja iz občutka, da konec sveta ni samo apokalipsa, ki tam nekje čaka, da se bo zgodila, ampak je vseprisoten v mikrokozmosih ljudi, družin, posameznikov brez glasu in mesta v svetu, ki se premika tako hitro, da praktično že miruje.

Sobota, 24. 3., ob 19.00

POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI

Ker je leto 2018 posvečeno Ivanu Cankarju, bomo obudili Pohujšanje v dolini šentflorjanski, uprizoritev, ki smo jo v Mladinskem v režiji Vita Tauferja na oder postavili leta 2011. Ogledali si jo boste lahko v četrtek, 22. marca, ob 19.00. Dodatne informacije za organizirane oglede: vitomir.obal@mladinsko-gl.si.

NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE

Predstava, ki se ne sramuje svoje političnosti in si ne zatiska oči pred temno platjo Evrope, ki pozablja na svojo kolonialno preteklost, medtem ko zapira meje tisočim, ki bežijo prav pred posledicami evropske in ameriške politike.

Sreda, 4. april, ob 17.00 - za abonma Gledališče ob petih in izven

BEŽIGRAJČAN (B)

Mladinsko je za svoje najboljše sosede, prebivalce četrtne skupnosti Bežigrad, pripravilo posebno ugodnost: ob vsaki kupljeni vstopnici vam eno podarimo.* 

Velja od 20. februarja do 5. marca.

*velja za izbrane predstave (razen premier).
 


Ivan Cankar
POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI

Sreda, 21. 2., ob 17.00
(po predstavi pogovor z ustvarjalci)
Četrtek, 22. 3., ob 19.00

Režija: Vito Taufer
Igrajo: Blaž Šef, Uroš Kaurin, Dario Varga, Ivan Godnič, Ivan Peternelj, Matej Recer, Ivan Rupnik, Matija Vastl, Sandi Pavlin k. g., Željko Hrs, Robert Prebil, Boris Kos, Uroš Maček, Janja Majzelj

»Vse kaže in mnogotera znamenja pričajo, da se je prikradlo pohujšanje v dolino šentflorjansko,« na začetku Cankarjeve nesmrtne farse oznani presvitli župan šentflorjanski. Prikradlo, in to že drugič, se je tudi na oder Mladinskega. Vito Taufer Cankarjevo »največjo hudobijo« postavlja po eni strani poudarjeno realistično in skoraj do črke upošteva predlogo, po drugi pa poskrbi za odmik, saj vse vloge razen ene igrajo moški.


JEZIK: MOJ, TVOJ, NAŠ IN SAMO-SVOJ

Torek, 27. 2., ob 20.00

Gost: Kozma Ahačič
Vodi: Boštjan Narat

Kozma Ahačič je zanimiv človek. Kot jezikoslovec, katerega osnovno raziskovalno področje je zgodovina slovenskega jezika, bi se moral po vseh pravilih skrivati v zaprašenih pisarnah znanosti ter tam tiho delati. In to Kozma Ahačič v resnici tudi počne: raziskuje jezik in opravlja svoje poslanstvo. To pa je v preteklem času zaradi portala Fran in njegovih dveh slovnic za mlade tako močno prestopilo meje znanstvene srenje, da je bil izbran za Delovo osebnost leta. A to je v resnici nepomembno, pomemben je človek in njegova misel. In pomemben je jezik, ki prek Ahačičevega dela postaja in ostaja ena ključnih točk refleksije o kulturi, umetnosti, družbi in politiki. Kako misliti jezik med svobodo in normo, med sredstvom komunikacije in umetniškim izrazom, med osebnim in kolektivnim ... O vsem tem in še marsičem v tokratni izvedbi Dežele pridnih.

Klub Mladinskega, vstop prost


Vse lepo in prav / No Alarms and No Surprises

5.–8. april
5–8 April

4 dnevi, 6 predstav, angleški nadnapisi
4 days, 6 performances, English surtitles


Četrtek, 5. april, ob 19.00
NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE
Po navdihu romana Estetika odpora Petra Weissa
Režija: Oliver Frljić
Naročilo in produkcija: HAU Hebbel am Ufer (Berlin); koprodukcija: Wiener Festwochen (Dunaj), Slovensko mladinsko gledališče (Ljubljana), Kunstfest Weimar (Weimar), Zürcher Theater Spektakel (Zürich), HNK Ivana pl. Zajca (Reka)


Petek, 6. april, ob 18.00
KOMPLEKS RISTIĆ
Režija: Oliver Frljić
Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče (Ljubljana), HNK Ivana pl. Zajca (Reka), BITEF (Beograd), MOT (Skopje)


Petek, 6. april, ob 20.30
REPUBLIKA SLOVENIJA
Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana
Vsi avtorji predstave bodo ostali anonimni. Posameznik v tem kontekstu ni pomemben, pomembna je drža(va).


Sobota, 7. april, ob 19.00

HITCHCOCK
Agnieszka Jakimiak (besedilo in dramaturgija), Katarzyna Leks (scenografija in kostumografija), Agata Maszkiewicz (koreografija), Weronika Szczawińska (režija), Piotr Wawer jr. (dramaturgija in glasbena oprema)


Sobota, 7. april, ob 21.00
Bara Kolenc
METAMORFOZE 4°: ČRNE LUKNJE
Režija: Bara Kolenc
Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče (Ljubljana), Schauspiel Dortmund, Center urbane kulture Kino Šiška (Ljubljana)


Nedelja, 8. april, ob 19.00
ČLOVEK, KI JE GLEDAL SVET
Režija: Žiga Divjak


Paket vstopnic za vse predstave
(6 + 2 brezplačni)/All performances pass (6 + 2 gratis tickets) 36 €
Posamezna predstava / One performance: 9 €/*6 €
*dijaki, študentje, upokojenci /students, pensioners
 

 
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se