Mini spored

Tor, 27. januar ob 11.00

Poetična klovnovska predstava

Luna na cesti

Ivan Peternelj

 

Tor, 27. januar ob 17.00

Poetična klovnovska predstava

Luna na cesti

Ivan Peternelj

 

Sre, 28. januar ob 11.00

Svetlana Makarovič

Škrat Kuzma dobi nagrado

Matjaž Farič

 




 

PREDSTAVA O NOVODOBNIH SOFISTIH

Gledališki projekt Jureta Novaka Sokrat, Slavoj in sofisti.
Igrajo: Damjana Černe, Ivan Godnič, Arna Hadžialjević, Željko Hrs, Uroš Maček, Matej Recer, Romana Šalehar, Stane Tomazin. Glasba v živo: Incurabili.
T
orek, 10. februar, in sreda, 11. februar, ob 19.30, za izven.

IGRALSKA POSLASTICA

David Mamet je leta 1983 napisal svojo najpomembnejšo dramo Glengarry Glen Ross. Za dialog z velikim mojstrom svetovne dramatike se je trideset let kasneje odločil virtuoz gledališke režije Vito Taufer in nam skupaj z igralci prikazal psihopatološke mehanizme v današnjem neoliberalnem svetu, tudi v Sloveniji.
Na sporedu 23., 24. in 25. 2. ob 19.00. Za ABONMAJE in IZVEN.

PRIHAJAJO BOBRI

Danes, 24. januarja, se bo s predstavo Kekec v Slovenskem mladinskem gledališču začel festival Bobri, ki je letos posvečen arhitekturi in oblikovanju. Potekal bo vse do 8. februarja, ko ga bomo s skupnim koncertom sklenili v Centru urbane kulture Kino Šiška.

NE ZAMUDITE NEPOZABNE PREDSTAVE

Največja uspešnica prejšnje sezone februarja ponovno na sporedu! Pavla nad prepadom.


Sreda, 18. in četrtek, 19. februar, ob 19. uri.

NOVOST - BAR KLUB MLADINSKO

V novi sezoni vljudno vabljeni v bar, ki bo deloval v prenovljenem Klubu Mladinsko.
Odprl se bo uro pred vsako predstavo za izven, v njem pa se boste lahko osvežili in si izmenjavali vtise še vsaj uro in pol po koncu predstav.

MLADINSKO NA KULTURNEM BAZARJU

Osemnajstega marca bo v Cankarjevem domu potekal Kulturni bazar. Na dogodku bo sodelovalo tudi Mladinsko in sicer s predstavo Vsi junaki zbrani, ki jo bomo ob 12. uri odigrali v domači dvorani, in popoldanskim pogovorom (ob 16.00 v dvorani M1 Cankarjevega doma) ob predstavah Heroj 1.0 in Vsi junaki zbrani.

PREDSTAVA O NOVODOBNIH SOFISTIH

Gledališki projekt Jureta Novaka Sokrat, Slavoj in sofisti.
Igrajo: Damjana Černe, Ivan Godnič, Arna Hadžialjević, Željko Hrs, Uroš Maček, Matej Recer, Romana Šalehar, Stane Tomazin. Glasba v živo: Incurabili.
T
orek, 10. februar, in sreda, 11. februar, ob 19.30, za izven.
 


DODATNE PREDSTAVE Z BREZPLAČNIMI VSTOPNICAMI V SKLOPU FESTIVALA BOBRI 2015

Zaradi velikega zanimanja predvsem za prireditve, namenjene najmlajšim, je Mestna občina Ljubljana omogočila dodatne štiri predstave v sklopu festivala Bobri 2015.

Vstopnice za predstave:
Kako ujeti zvezdo, 3+, ki bo na sporedu v petek, 30. 1., ob 18.15;
Huda mravljica, 2+, na sporedu v ponedeljek, 2. 2., ob 17.00;
Luna na cesti, 4+, na sporedu v petek, 6. 2., ob 18.00;
in predstavo Juri Muri v Afriki pleše, 3+, na sporedu v soboto, 7. 2., ob 11.00 bodo na voljo v sredo, 28. 1., med 16. in 19. uro, in sicer v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11.

Po navedenem datumu bodo morebitne preostale vstopnice na voljo v
Prodajni galeriji SMG na Trgu francoske revolucije 5; odprta je vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah pa od 10.00 do 13.00.



Vito Taufer je na oder postavil predstavo igralskih bravur po besedilu velikega maga ameriške drame Davida Mameta Glengarry Glen Ross, ki razgalja kruti svet nepremičninskih agencij.  December in januar so zaznamovali premiera  in devet razprodanih predstav.
Igrajo: Dario Varga, Matej Recer, Matija Vastl, Željko Hrs, Stane Tomazin, Blaž Šef, Uroš Maček, Marko Mlačnik.
Igro  odlikujejo natančni, inteligentni, ostri, včasih vulgarni dialogi, polni nepredvidenih preobratov, ki gledalca iz sveta realizma povlečejo v čisto mametovsko poezijo jezika. Virtuoz gledališke režije Vito Taufer nam v črni komediji skupaj z igralci prikazuje aktualne politične in psihopatološke mehanizme v današnjem (neo)liberalnem svetu, tudi v Sloveniji.
Februarske ponovitve: 23., 24. in 25. 2. ob 19.00. Za ABONMAJE in IZVEN.


Največja uspešnica prejšnje sezone tudi februarja ponovno na sporedu! Pavla nad prepadom: »Pretresljiva zgodba o življenju alpinistke Pavle Jesih […] je, s stališča zgodovine, pomemben prerez nedavne zgodovine. S stališča gledališkega gledalca in kritika pa je velik dosežek režiserja Matjaža Pograjca in ansambla Slovenskega mladinskega gledališča,« je v Jani zapisal Vito Tofaj. In res so se v gledališko alkimijo zlili vsi elementi, potrebni za veliko predstavo: močna, mojstrsko izpisana zgodba – besedilo Andreja E. Skubica je bilo nominirano za Grumovo nagrado –, inventivna režija, ki jo subtilno podpirajo vsi vizualni in zvočni elementi, vratolomna koreografija, in seveda dovršene igralske kreacije, ki vsemu naštetemu vdihnejo življenje.


Sreda, 18. in četrtek, 19. februar, ob 19. uri.
 

 

David Mamet
GLENGARRY GLEN ROSS
Režija: Vito Taufer


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se