Mini spored

Čet, 11. september ob 20.00

Veter norosti

Mark Tompkins

 

Sre, 17. september ob 20.00

Andrej E. Skubic

Pavla nad prepadom

Matjaž Pograjc

 

Tor, 30. september ob 19.00

Norman Allen

Zadnji ples Nižinskega

Marko Mlačnik

 
 

VPIS ABONMAJEV 2014/15

V sezoni 2014/2015 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah. Vljudno vabljeni na predstavitev abonmajske ponudbe, ki bo v četrtek, 11. 9., in sredo, 17. 9., obakrat ob 19.00 v klubu SMG.

Vpis abonmajev bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra.Nagrada Janji Majzelj

Župančičevo nagrado Mesta Ljubljana je prejela prvakinja SMG Janja Majzelj za vloge v predstavah Smrt kadi moje cigare, Ljubezen (Nedolžnost v sedemdesetih minutah) in Služkinji ter za vlogi v filmu Panika! in televizijski nadaljevanki Mamin dan. Janji in vsem drugim nagrajencem iskreno čestitamo!

SRCE NA DLANI

Srce na dlani. Projekt v zasnovi in režiji Mareta Bulca, besedilo je napisala Draga Potočnjak. Predpremiera: ponedeljek, 16. 6., ob 20.00; premiera: torek, 17. 6., ob 20.00; ponovitvi: sreda, 18. 6., ob 20.00, za abonma Enakost sreda in izven ter četrtek, 19. 6., ob 20.00 za abonma Enakost četrtek in izven.

VPIS ABONMAJEV 2014/15

V sezoni 2014/2015 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah. Vljudno vabljeni na predstavitev abonmajske ponudbe, ki bo v četrtek, 11. 9., in sredo, 17. 9., obakrat ob 19.00 v klubu SMG.

Vpis abonmajev bo potekal od 1. septembra do 30. oktobra. 


Britanski časopis Guardian o gostovanju SMG na mednarodnem gledališkem festivalu v Sibiu (Romunija)
Slovensko mladinsko gledališče je uspešno gostovalo na mednarodnem gledališkem festivalu v Sibiu (Romunija). Odličnim odzivom občinstva na enem izmed največjih evropskih festivalov se pridružuje tudi sijajna kritika, ki jo je 27. 6. 2014 priobčil britanski časopis Guardian, v kateri kritik Andrew Haydon predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! v režiji Oliverja Frljića komentira takole:
»Je eden najpopolnejših primerov gledališke alkimije, kar sem jih kdajkoli videl, in zaradi njegovega silovitega, kumulativnega učinka je občinstvo ob odhodu iz gledališča pretreseno do obisti, vzneseno, jezno, žalostno in čuti potrebo po samoti.«


SMG je bilo na festivalu Mittelfest v Čedadu, kjer je 19. 7. nastopilo z mednarodno uspešnico v režiji Oliverja Frljića Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, deležno izvrstnih kritik v lokalnih in vodilnih nacionalnih dnevnikih.

Mario Brandolin je v časopisu Il Messagero Veneto zapisal: »Nenavadna predstava govori o kulturnem in moralnem vzdušju, kar je znak, in to namerno provokativen, vitalnosti, ne resignacije. In v teh časih je to veliko!« Anna Bandettini je v dnevniku La Repubblica izpostavila: »Pogosto prevlada grotesken ton, jezik je neposreden, toda v tej dobri predstavi, ki upravičeno nima zaključka, je tudi veliko grenkobe.« Tudi Gianfranco Capitta je v Il Manifestu med največjimi dosežki festivala izpostavil prav našo predstavo.


V sezoni 2014/2015 vam znova ponujamo vpis Abonmaja Mladinsko v več različicah.

V jeseni bomo abonmaje vpisovali od 1. septembra dalje in tudi tokrat smo za vas pripravili posebne ugodnosti.

Sezona bo v znamenju petih dramskih praizvedb in pisav: Veno Taufer in kronika njegove družine (Leta so se prehitevala), Neda R. Bric in življenje igralke Nore Gregor (Nora Gregor – skriti kontinent spomina), Draga Potočnjak med junaki slovenskega izročila (Vsi junaki zbrani), Diego de Brea v Genetovem bordelu (Balkon), Matjaž Pograjc v labirintih Kafkovih misterioznih zgodb (K.A.F.K.A.) in Uroš Kaurin ter Vito Weis med junaki sodobne popkulture (Heroj 1.0).
 

 

Andrej. E. Skubic
PAVLA NAD PREPADOM
Režija: Matjaž Pograjc


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se