PREKLET NAJ BO IZDAJALEC SVOJE DOMOVINE!

Najprodornejša slovenska predstava zadnjih let, ki so jo z osuplostjo in navdušenjem sprejeli na več kot tridesetih festivalih ali gledališčih povsod po svetu. Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!

Četrtek, 21. september, ob 19.30

KONCERT MARKA BRDNIKA IN UROŠA RAKOVCA Z GOSTI

Vabljeni na koncert – srečanje z glasbeno sinergijo samosvojih ustvarjalcev.
Gosta: bobnar Marko Lasič in duo Silence

Torek, 26. september, ob 20.00

HITCHCOCK

V predstavi Hitchcock nas zanima predvsem to, kaj v Hitchcockovih filmih in v pogovorih s Hitchcockom in o Hitchcocku se izmika nadzoru.

Torek, 3. 10., ob 20.00
Ponedeljek, 16. 10., ob 20.00


Bara Kolenc in Atej Tutta METAMORFOZE 3º: RETORIKA

Predstava, ki se naslanja na Ovidijeve Metamorfoze, z močnimi poetičnimi slikami spregovori o aktualni zlorabi retorike v politiki, medijih in na trgu.

Sreda, 4. 10., ob 19.00
Četrtek, 5. 10., ob 19.00

MLADINSKO NA BORŠTNIKU

V tekmovalni program 52. Borštnikovega srečanja, ki bo med 20. in 29. oktobrom 2017, sta bili izbrani predstavi Človek, ki je gledal svet (28.10., ob 18.00) in Hitchcock (25.10., ob 19.00), festival pa bo odprla uprizoritev Naše nasilje in vaše nasilje (20.10., ob 20.00), ki je uvrščena v spremljevalni program.

REPUBLIKA SLOVENIJA Ob 25. obletnici osamosvojitve

»Projekt izkazuje odgovorno in drzno umetniško gesto, ki je prav toliko tudi politična. Angažirana poteza, ki nagovarja slehernega državljana in občutljiva politična ozadja razkrinka brez zadržkov.«

Nedelja, 22. in ponedeljek, 23. 10., ob 19.00

ČLOVEK, KI JE GLEDAL SVET

Avtorski projekt, ki izhaja iz občutka, da konec sveta ni samo apokalipsa, ki tam nekje čaka, da se bo zgodila, ampak je vseprisoten v mikrokozmosih ljudi, družin, posameznikov brez glasu in mesta v svetu, ki se premika tako hitro, da praktično že miruje.

Sobota, 14. 10., ob 19.00
Četrtek, 26. 10., ob 19.00

K/U/L ABONMA 2017/18 Mestni abonma za mlade od 15. do 25. leta.

Vpis abonmaja poteka med 4. septembrom in 20. oktobrom na blagajnah Lutkovnega gledališča Ljubljana in na blagajni Kinodvora.  Več informacij o programu najdete na novi spletni strani www.kulabonma.com

POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI

Ker bo naslednje leto posvečeno Ivanu Cankarju, bomo obudili Pohujšanje v dolini šentflorjanski, uprizoritev, ki smo jo v Mladinskem v režiji Vita Tauferja na oder postavili leta 2011. Ogledali si jo boste lahko v januarju 2018. Dodatne informacije za organizirane oglede: vitomir.obal@mladinsko-gl.si

PREKLET NAJ BO IZDAJALEC SVOJE DOMOVINE!

Najprodornejša slovenska predstava zadnjih let, ki so jo z osuplostjo in navdušenjem sprejeli na več kot tridesetih festivalih ali gledališčih povsod po svetu. Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!

Četrtek, 21. september, ob 19.30
 


Svetlana Makarovič – Jure Novak
PASJA PROCESIJA

PREMIERA: nedelja, 24. 9., ob 17.00
Ponovitev: 15.10., ob 17.00


Režija: Jure Novak
Glasbeni aranžmaji: Uroš Buh
Pojejo in igrajo: Damjana Černe, Anja Novak, Ivan Peternelj, Blaž Šef
Glasbeniki v živo: Uroš Buh (kitara, glas), Jošt Drašler (kontrabas, bas kitara), Vid Drašler (bobni, tolkala, zvočila), Tadej Drobne (saksofon), Rok Šinkovec (klaviature, harmonika, glas), Matjaž Ugovšek (kitara, glas)

Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Center urbane kulture Kino Šiška

Domače živali in živali z juga se srečajo na dveh straneh žice. Sumničavo se motrijo. Kam je izginila kokoš? Bo kakadu rešil dan? Potrebuje slon nujno medicinsko obravnavo? Kaj natanko počno slinarji v prostem času?

Številnim generacijam staršev in otrok v ušesih odzvanjajo in domišljijo spodbujajo pesmi Svetlane Makarovič, katerih osrednje teme so drugačnost, drugost in tujost. In to so teme, ki žal znova postajajo vse pomembnejše. Zato smo jih obudili v Pasji procesiji, koncertni uprizoritvi izbora Svetlaninih otroških pesmi, ki jih v sodobnih aranžmajih Uroša Buha pojejo izvrstni vokalisti Slovenskega mladinskega gledališča, in jih povezujejo s pripovedjo, ki otrokom približa tudi neprijetne plati sveta okoli nas in spodbuja premislek o povezovanju in sprejemanju drugačnosti.


Kako se je porodila zamisel o tovrstni predstavi?
Ko mi je Mladinsko ponudilo priložnost nagovoriti otroke in mladino na Bobrih, največjem slovenskem mladinskem festivalu, sem se odločil za aktualno problematiko migracij in tujstva. Svetlanina vedno družbenokritična besedila so se ponudila kar sama.

Kako ste sestavili ekipo?
Ker je šlo v prvi vrsti za glasbeno uprizoritev, sem k sodelovanju seveda najprej povabil svojega rednega sodelavca Uroša Buha, odličnega glasbenika in multiinstrumentalista, ta pa je sestavil zvezdniško glasbeno zasedbo. Ansambel SMG ima kar nekaj odličnih vokalistov in interpretov, tako da odločitev za zasedbo ni bila težka, ko pa je koncept zahteval še animacijo miniatur, sem k sodelovanju povabil večkrat nagrajenega animatorja Leona Vidmarja.

Kaj je bil največji izziv med ustvarjanjem predstave?
Nič drugače kot pri predstavah za odrasle je bilo tudi tu ves čas treba slediti iskrenemu, jasnemu in čistemu izrazu. Mislim, da nam je uspelo.

Kako je predstava sestavljena, kaj se dogaja na odru, gre za klasičen koncert?
Predstavo verjetno najbolje opišemo kot gledališki koncert: v živo odigrani in odpeti songi so umeščeni v preprost, jasen, zabaven in vizualno močan narativ, ki ga igralci s pomočjo video tehnike prav tako izvajajo v živo.

Komu je predstava namenjena?
Mislim, da predstava enako suvereno komunicira z otroki in mladino, ki bodo Svetlanine pesmi morda šele spoznavali, kot z odraslimi, ki si bodo znane napeve v domiselnih novih aranžmajih mrmrali še naslednje jutro.


62. sezona: Vse lepo in prav / No Alarms and No Surprises

V deželi Sloveniji, kjer med iskrenimi ljudmi na sončni strani Alp vsi živimo zeleno, zdravo in aktivno, je nedvomno vse lepo in prav.


ABONMA ENAKOST

(Sreda, Četrtek, Premiera)

1. Slovenska popevka
2. Gospodar
3. Odilo
4. Metamorfoze 4°: Črne luknje
5. Narodna sprava

 

65 € / *40 € (*dijaki, študentje, upokojenci)

Premiera: 82 €

 

ABONMA SVOBODA

(pet predstav po izbiri izmed šestnajstih razpisanih)

1. Slovenska popevka

2. Gospodar

3. Odilo

4. Metamorfoze 4°: Črne luknje

5. Narodna sprava

6. Človek, ki je gledal svet

7. Idioti

8. Hitchcock

9. Naše nasilje in vaše nasilje

10. Grešni kozel

11. mi, evropski mrliči

12. Republika Slovenija

13. Butnskala

14. Rokova modrina

15. Kompleks Ristić

16. Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!

 

65 € / *40 € (*dijaki, študenjtje, upokojenci)

 


 

 

 
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se