Mini spored

Sob, 10. september ob 19.30

Boštjan Videmšek

Rokova modrina

Matjaž Pograjc

 

Pon, 12. september ob 19.00

Boštjan Videmšek

Rokova modrina

Matjaž Pograjc

 

Čet, 15. september ob 20.00

Republika Slovenija

       

Generalni pokrovitelj  sezone 2015/16
:

INŠTITUT S. U. R. F. V KLUBU MLADINSKO

CREME BRÛLÉE ŠPECIAL. Fuzija kulinaričnega ekspresionizma in klubskih avantur. Postregli bomo divje, nebrzdane okuse.  Brigada Surfood in zasedba Paris Meets Dubai z živimi vložki. Klubski večer:  Svoj prihod nujno napovejte na naslov klubmladinsko@surfood.eu. Petek, 2. 9., od 19.00 dalje, postrežba do 22.00, klubski večer do 4.00. Klubski večer: 10 €. Štirihodni špecial meni + klubski večer: 15 €.


PRODAJNA GALERIJA POLETI ZAPRTA

Obveščamo vas, da bo Prodajna galerija Mladinskega na Trgu francoske revolucije 5
od 23. junija do 31. avgusta 2016 ZAPRTA
.
Svoja vrata bo znova odprla v četrtek, 1. septembra 2016.

Želimo vam lepo poletje!

REPUBLIKA SLOVENIJA

Naša državljanska dolžnost je ozreti se na poosamosvojitveno obdobje; na čas, ko sanje niso bile več dovolj(ene).
Ponovitvi predstave Republika Slovenija bo spet na sporedu jeseni, in sicer 15., 16. in 17. 9., za rezervacije pa že lahko pišete na info@mladinsko-gl.si

ABONMA 2016/17

Vpis bo potekal v Prodajni galeriji Mladinskega na Trgu francoske revolucije 5, in sicer do 22. junija, jeseni pa od 1. septembra do 30. oktobra.

DOBRODOŠLI V KLUB MLADINSKO!

Danilo Ivanuša je skupaj z Martinom Rojnikom in Gorazdom Ferkom v okviru Surf Instituta prevzel vodenje Kluba Mladinsko. Rdeča nit kulinarične prenove bo zdrava prehrana, ki pa ne bo nič manj slastna.
Dobrodošli v našem Klubu uro pred vsako predstavo in po njej!

60 LET MLADINSKEGA NA 1. PROGRAMU RADIA SLOVENIJA

Na spodnji povezavi najdete oddajo Sledi časa, ki govori o šestdesetletnici Mladinskega. Avtor je Dušan Berne, njegovi sogovorniki pa Dušan Jovanović, Vladimir Jurc, Marinka Štern, Primož Bezjak, Goran Injac, Tomaž Toporišič in Tibor Mihelič Syed.

INŠTITUT S. U. R. F. V KLUBU MLADINSKO

CREME BRÛLÉE ŠPECIAL. Fuzija kulinaričnega ekspresionizma in klubskih avantur. Postregli bomo divje, nebrzdane okuse.  Brigada Surfood in zasedba Paris Meets Dubai z živimi vložki. Klubski večer:  Svoj prihod nujno napovejte na naslov klubmladinsko@surfood.eu. Petek, 2. 9., od 19.00 dalje, postrežba do 22.00, klubski večer do 4.00. Klubski večer: 10 €. Štirihodni špecial meni + klubski večer: 15 €.


 


FILMSKA SEZONA
SEZONA IZBRISANIH PRIZOROV


Sezono 2016/17 smo v Slovenskem mladinskem gledališču zasnovali na podlagi filma in popkulture. Naš namen je, da bi vse uprizoritve sezone izhajale iz znanih filmskih scenarijev, klasičnih dramskih besedil, ki so doživela filmske priredbe, in, nasprotno, filmskih in televizijskih scenarijev, ki so bili prirejeni za gledališče.

Epizoda NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE
Režija: Oliver Frljić

Epizoda FARGO (brata Coen)
Režija: Matjaž Pograjc

Epizoda BAAL (Brecht, Schlöndorff, Clarke)
Režija: Žiga Divjak

Epizoda IDIOTI (Lars von Trier)
Režija: Nina Rajić Kranjac

Epizoda HITCHCOCK
Režija: Weronika Szczawińska

Epizoda GREŠNI KOZEL (Fassbinder)

Režija: Tanja Miletić Oručević

Predstavitev sezone bo v začetku meseca septembra.

Vpis bo potekal do 22. junija in od 1. septembra do 30. oktobra 2016 v Prodajni galeriji Mladinskega na Trgu francoske revolucije 5, Ljubljana (01 4253 312), ki je odprta vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah pa od 10.00 do 13.00.

Vse, ki se boste vpisali do 22. junija, čaka presenečenje!


Anja Golob:
DIDASKALIJE K DIHANJU
– PRVA PREMIERA

Po Jenkovi nagradi 2014 za drugo knjigo Vesa v zgibi bo Anja Golob na edinstvenem branju – od prve do zadnje strani – predstavila svojo novo, ravnokar izšlo pesniško zbirko Didaskalije k dihanju.

Pesnica bo za proslavo ob izidu prvič & edinič pred publiko prebrala vseh 35 pesmi, nakar bo podpisovala knjigo.

Vsak angel je strašna, jaz tudi –
čeprav ne zahtevam ne brezpogojne ljubezni ne
popolne svobode; vseeno.

(odlomek iz pesmi Jesení)

Brezplačne vstopnice na voljo pri blagajni gledališča.

Na dogodku bo pesniška zbirka prvič na voljo za nakup.

Petek, 9. 9., ob 20.00


IZ JUBILEJNE ŠESTDESETE SEZONE V POJUBILEJNO ENAINŠESTDESETO

Mladinsko je v jubilejni sezoni 2015/16 šestdeseto obletnico praznovalo kot odprto gledališče za odprti svet in nadaljevalo že daljnega leta 1955 zastavljeno pot, ki jo osmišlja v novih kritičnih prevpraševanjih neoliberalne družbe.

Sezono smo začeli mednarodno, s štirimi premierami. Tri so se zvrstile na odrih v tujini, ena doma. Pot nas bo do konca leta peljala še v Weimar, Berlin, Sarajevo, Beograd, Bygdoszcz, Skopje, Krakov, Subotico in Cluj, z dvema predstavama, Drame princes in Republika Slovenija, pa tudi na mariborsko Borštnikovo srečanje. Tako utegne biti prav leto 2016 za Mladinsko in najbrž tudi za slovenski teater nasploh rekordno leto gostovanj, saj bomo na njih odigrali več kakor 50 ponovitev naših predstav v desetih državah na dveh celinah.
 

 


Simona Semenič
mi, evropski mrliči
Režija: Sebastijan Horvat
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se