Mini spored

Sre, 26. oktober ob 19.00

Andrej E. Skubic

Pavla nad prepadom

Matjaž Pograjc

 

Pet, 28. oktober ob 21.00

Friends4Friends

SKIPPERS4PIRATES

 

Sre, 02. november ob 19.30

Elfriede Jelinek

Drame princes

Michał Borczuch

       


NAGRADA ZA ANGAŽIRANO GESTO

REPUBLIKA SLOVENIJA je prejela Borštnikovo nagrado po presoji žirije za angažirano gesto ob 25. obletnici države Republike Slovenije. Skupni avtorski projekt Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Maska bo na sporedu zopet v torek, 4., in sredo, 5. januarja 2017, ob 19.00.

RAZPRODANO!

Obe predstavi v režiji Matjaža Pograjca, ROKOVA MODRINA in PAVLA NAD PREPADOM, sta razprodani.

Če nočete zamuditi naslednjih ponovitev, nam pišite na info@mladinsko-gl.si, in obljubimo vam, da boste prvi izvedeli zanje.


KLUB MLADINSKO: SKIPPERS4PIRATES

Petek, 28. 10., ob 21.00

Na noč čarovnic se bodo prijatelji zopet srečali v svojem ustaljenem ritmu, v slogu večerov, ko se ti dozdeva, da že vse poznaš. Vstop je dovoljen samo tistim, ki bodo svoj prihod potrdili na e-poštni naslov klubmladinsko@surfood.eu


DEŽELA PRIDNIH

Novembra bo Slovensko mladinsko gledališče v okviru programa Mladinsko_Dialog začelo nov modul pod naslovom Dežela pridnih. Gre za ciklus pogovorov, ki jih bodo v Mladinskem kurirali in vodili znani slovenski novinarji in aktivisti. V tej sezoni ga bosta vodila Erik Valenčič in Boštjan Narat.

ABONMA PIRANSKI ZALIV 2016/17

»Kjer se politika ne more zediniti, posreduje umetnost.«
Skupni abonma Slovenskega mladinskega gledališča in Hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca na Reki nadaljujemo tudi v tej sezoni. Prvič na Reko že 10. decembra. Pridružite se nam!

VPIS ABONMAJEV

Mladinsko 16/17
Filmska sezona, sezona izbrisanih prizorov

»Film je najbolj perverzna umetnost. Ne da vam tega, kar si želite, pove vam, kako si želeti.« Slavoj Žižek

VPIS ABONMAJEV
do 30. oktobra

NAGRADA ZA ANGAŽIRANO GESTO

REPUBLIKA SLOVENIJA je prejela Borštnikovo nagrado po presoji žirije za angažirano gesto ob 25. obletnici države Republike Slovenije. Skupni avtorski projekt Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Maska bo na sporedu zopet v torek, 4., in sredo, 5. januarja 2017, ob 19.00.
 


Teden s predstavami Oliverja Frljića

V enem tednu bo Mladinsko prikazalo predstave, ki so trenutno največje mednarodne uspešnice našega gledališča. Vse tri je režiral isti režiser. Vse tri delujejo kot pomenske bombe, ki so v različnih kontekstih izzvale različne eksplozije. Zaradi vseh treh so nas obtožili, da smo ceneni provokatorji in amaterji. In seveda: vse tri problematizirajo sam medij gledališča.

KOMPLEKS RISTIĆ
Četrtek, 3. 11., ob 17.00
Petek, 4. 11., ob 19.00

PREKLET NAJ BO IZDAJALEC SVOJE DOMOVINE!
Sobota, 5. 11., ob 20.00
Torek, 8. 11., ob 20.00

NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE
Nedelja, 6. 11., ob 20.00
Ponedeljek, 7. 11., ob 20.00

Samo ob tej priložnosti posebne cene!

Pridite! Za izdaje, komplekse in nasilnost bomo poskrbeli mi.


ODPRTO PISMO

Po protestih in poskusu odpovedi predstave Naše nasilje in vaše nasilje na Poljskem ter v Bosni in Hercegovini vodstvo in ansambel Slovenskega mladinskega gledališča izkoriščata priložnost, da neposredno pred ljubljansko premiero in nadaljnjimi že dogovorjenimi gostovanji predstave na različnih mednarodnih festivalih sporočita naslednje: Izražamo protest in najglobljo zaskrbljenost zaradi poskusov poljske in hrvaške Katoliške cerkve in desničarskih skupin, da brutalno prepovejo, očrnijo in celo kriminalizirajo umetniško delo, mednarodno koprodukcijo v režiji umetnika, ki je s svojim delom tradicionalno vezan na našo hišo – Oliverja Frljića. Skrbi nas dejstvo, da je na podlagi zapisov v poljskih katoliških medijih in desničarskih in klerikalno ekstremnih spletnih portalih na Poljskem bosanska nadškofija poskušala preprečiti izvedbo predstave v Sarajevu, mestu, ki za celotno regijo predstavlja simbol odpora in boja. 
 
Nobena od poljskih niti bosanskih in seveda hrvaških protestirajočih organizacij ni videla predstave. Nihče ni posredoval komentarjev iz najpomembnejših poljskih in mednarodnih dnevnih časopisov in resnih časnikov, ki se ukvarjajo s kulturo. Zato bi radi to priložnost izkoristili in vas spomnili, da so v Gazeti Wyborcza zapisali: »prebudila se je desničarska tovarna kulturne vojne«. V Dwutygodniku: »Najboljša Frljićeva predstava doslej!« V Theatru Heute pa, da gre za problematiziranje buržoaznih gledaliških potreb srednjeevropskega občinstva. In tako naprej.


FILMSKA SEZONA
SEZONA IZBRISANIH PRIZOROV


Sezono 2016/17 smo v Slovenskem mladinskem gledališču zasnovali na podlagi filma in popkulture. Naš namen je, da bi vse uprizoritve sezone izhajale iz znanih filmskih scenarijev, klasičnih dramskih besedil, ki so doživela filmske priredbe, in, nasprotno, filmskih in televizijskih scenarijev, ki so bili prirejeni za gledališče.

Epizoda NAŠE NASILJE IN VAŠE NASILJE
Režija: Oliver Frljić

Epizoda FARGO (brata Coen)
Režija: Matjaž Pograjc

Epizoda ČLOVEK, KI JE GLEDAL SVET
Režija: Žiga Divjak

Epizoda IDIOTI (Lars von Trier)
Režija: Nina Rajić Kranjac

Epizoda HITCHCOCK
Režija: Weronika Szczawińska

Epizoda GREŠNI KOZEL (Fassbinder)

Režija: Tanja Miletić Oručević


Vpis bo potekal  do 30. oktobra 2016 v Prodajni galeriji Mladinskega.
 

 


Naše nasilje in vaše nasilje
Režija: Oliver Frljić
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se