Mini spored

Sre, 10. februar ob 19.00

Boštjan Videmšek

Rokova modrina

Matjaž Pograjc

 

Sre, 10. februar ob 20.30

Mladinski diskurz

Kaj je koreografija v gledališču druge polovice 20. stoletja in kako jo misliti?

 

Čet, 11. februar ob 17.00

Boštjan Videmšek

Rokova modrina

Matjaž Pograjc

       Generalni pokrovitelj  sezone 2015/16
:

KATARINA, ČESTITAMO!

Dobitnica ene od nagrad Prešernovega sklada je letos tudi članica našega ansambla in neustrašna ustvarjalka na neodvisni sceni Katarina Stegnar. Nagrado prejme za delo v zadnjih dveh letih, med drugim tudi za svoje kreacije v Mladinskem, v predstavah Pavla nad prepadom, Rokova modrina, Vsi junaki zbrani ... Čestitamo!

DRAME PRINCES

Niste bili zadovoljni z Disneyjevimi različicami zgodb o princesah? Elfriede Jelinek tudi ne. Njene Drame princes v režiji Michała Borczucha si lahko ogledate v petek, 12. 2., soboto, 13. 2., v okviru abomaja PIRANSKI ZALIV, in soboto, 20. 2., vsakič ob 19.00. Dobrodošli!

Prihaja ÜberŠkrip

Februarja bo premiero doživel projekt ÜberŠkrip, ki ga ustvarja Jelena Rusjan s sodelavci. Ta interaktivni glasbeni performans je najmlajši član trilogije Škrip. Navdih črpa iz izbranih predstav v bogati zgodovini Mladinskega, predstav, ki jih bo prežvečil, prebavil in jih s sodobnostjo izločil v »škrip« preobleki.

MLADINSKO SUPERTITLED / SVETOVLJAN

Three performances with English supertitles. From 19 to 21 February.

Tri predstave z angleškimi nadnapisi. Od 19. do 21. februarja.

MLADINSKO_DIALOG V FEBRUARJU

Februarja nadaljujemo z "dialogiziranjem". Govorili bomo koreografijo v gledališču druge polovice 20. stoletja, o Ristićevi predstavi Missa in a minor petintrideset let pozneje ter o tem, kako pripovedovati vojno.


ABONMA PIRANSKI ZALIV

Skupni abonma s Hrvaškim narodnim gledališčem Ivana pl. Zajca Reka.
Dve predstavi Mladinskega in dve predstavi HNK Ivana pl. Zajca Reka, na sporedu spomladi 2016 ob koncih tedna. Za slovensko občinstvo bomo organizirali prevoz do Reke in nazaj, vodeni ogled Reke in večerjo.

ROKOVA MODRINA

Februarska termina predstave ROKOVA MODRINA sta RAZPRODANA.

Ponovno bo na sporedu marca, in sicer v ponedeljek, 7. 3., ob 19.00.

FESTIVAL BOBRI

Od 23. januarja do 8. februarja 2016 bo že osmo leto zapored potekal ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje BOBRI, ki ga prireja Mestna občina Ljubljana.
Več informacij na www.bobri.si.

60 LET MLADINSKEGA NA 1. PROGRAMU RADIA SLOVENIJA

Na spodnji povezavi najdete oddajo Sledi časa, ki govori o šestdesetletnici Mladinskega. Avtor je Dušan Berne, njegovi sogovorniki pa Dušan Jovanović, Vladimir Jurc, Marinka Štern, Primož Bezjak, Goran Injac, Tomaž Toporišič in Tibor Mihelič Syed.

KATARINA, ČESTITAMO!

Dobitnica ene od nagrad Prešernovega sklada je letos tudi članica našega ansambla in neustrašna ustvarjalka na neodvisni sceni Katarina Stegnar. Nagrado prejme za delo v zadnjih dveh letih, med drugim tudi za svoje kreacije v Mladinskem, v predstavah Pavla nad prepadom, Rokova modrina, Vsi junaki zbrani ... Čestitamo!
 


Tudi februarja se v Slovenskem mladinskem gledališču podajamo v »dialogiziranje«. Mladinsko_Dialog je programski sklop, ki kot podaljšek predstav skozi pogovor odpira problematiko, obravnavano v posameznih predstavah.

Mladinski diskurz
KAJ JE KOREOGRAFIJA V GLEDALIŠČU DRUGE POLOVICE 20. STOLETJA IN KAKO JO MISLITI?
Sreda, 10. 2., ob 20.30
Zgornja dvorana
Predava: Rok Vevar

Mladinska organizacija
O RISTIĆEVI PREDSTAVI MISSA IN A MINOR
petintrideset let pozneje
Nedelja, 21. 2., ob 20.30
Zgornja dvorana
Gostje: Tomaž Toporišič, Damjana Černe, Marko Mlačnik, Sandi Pavlin, Draga Potočnjak
Vodi: Rok Vevar

Mladinski klub
KAKO PRIPOVEDOVATI VOJNO?
Ponedeljek, 22. 2., ob 17.00
Zgornja dvorana
Gosta: Ervin Hladnik Milharčič, Erik Valenčič
Vodi: Ružica Luksemburg

Kjer se politika ne more zediniti, posreduje umetnost.

Z abonmajem, ki pomembno bogati kulturno ponudbo obeh mest, Ljubljane in Reke, bi vam radi ponudili priložnost, da razširite svoja kulturna obzorja. Verjamemo, da je povezovanje predstav dveh programsko sorodnih gledališč v skupni abonma korak v pravo smer. Raziščite jo z nami!

Predstave bodo podnaslovljene. V ceno abonmaja je poleg vstopnin vključen prevoz do Reke in nazaj, vodeni ogled mesta, med katerim se bomo seznanili tudi z dejavnostjo Slovenskega kulturnega doma Bazovica na Reki, in večerja – vse to po dvakrat.


Since the Mladinsko isn't just Slovenian and since art prefers to roam free of language borders, we have prepared performances with English supertitles. Scheduled monthly on the programme.

Ker Mladinsko ni samo slovensko, umetnost pa se nerada zadržuje zgolj na eni strani jezikovnih meja, smo za vas pripravili predstave z angleškimi nadnapisi. Na sporedu bodo vsak mesec.

From 19 to 21 February 2016 / Od 19. do 21. februarja 2016

PRINCESS DRAMAS / DRAME PRINCES
Saturday, 20 February, at 20.00 / Sobota, 20. 2., ob 20.00

ÜberŠkrip
Saturday, 20 February, at 18.00 / Sobota, 20. 2., ob 18.00

THE RISTIĆ KOMPLEKS / KOMPLEKS RISTIĆ
Sunday, 21 February, at 19.00 / Nedelja, 21. 2., ob 19.00
 

 

Elfriede Jelinek
DRAME PRINCES
Režija: Michał Borczuch

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se