Mini spored

Pet, 28. november ob 20.00

Jean Genet

Služkinji

Vinko Möderndorfer

 

Čet, 04. december ob 17.00

Jean Genet

Služkinji

Vinko Möderndorfer

 

Sob, 06. december ob 17.00

Svetlana Makarovič

Škrat Kuzma dobi nagrado

Matjaž Farič

 
 

SLUŽKINJI JEANA GENETA

27. in 28. novembra prihaja izvrstna predstava igralskih kreacij Olge Kacjan, Janje Majzelj in Daše Dobršek. Genet in Möderndorfer v Služkinjah raziskujeta položaj človeka in umetnika z družbenega dna, od koder sta tudi služkinji Claire in Solange v odnosu do Gospe in družbe nasploh.

ŠKRAT KUZMA DOBI NAGRADO

Predstava o godrnjavem in nagajivem škratu Kuzmi v režiji Matjaža Fariča po pravljici literarne mojstrice Svetlane Makarovič bo na sporedu v soboto, 6. 12., ob 17.00 (za abonma Prihodnost in izven).
Primerna je za najmlajše gledalce, tiste, ki so upihnili komaj četrto svečko na torti.

NOVOST - BAR KLUB MLADINSKO

V novi sezoni vljudno vabljeni v bar, ki bo deloval v prenovljenem Klubu Mladinsko.
Odprl se bo uro pred vsako predstavo za izven, v njem pa se boste lahko osvežili in si izmenjavali vtise še vsaj uro in pol po koncu predstav.

SLUŽKINJI JEANA GENETA

27. in 28. novembra prihaja izvrstna predstava igralskih kreacij Olge Kacjan, Janje Majzelj in Daše Dobršek. Genet in Möderndorfer v Služkinjah raziskujeta položaj človeka in umetnika z družbenega dna, od koder sta tudi služkinji Claire in Solange v odnosu do Gospe in družbe nasploh.
 


27. in 28. novembra prihaja izvrstna predstava igralskih kreacij Olge Kacjan, Janje Majzelj in Daše Dobršek. Genet in Möderndorfer v Služkinjah raziskujeta položaj človeka in umetnika z družbenega dna, od koder sta tudi služkinji Claire in Solange v odnosu do Gospe in družbe nasploh. Ena najbolj kontroverznih iger dvajsetega stoletja: Genetovi Služkinji sta – po legendarnem Pipanovem Balkonu iz leta 1988 – v zgodovini našega gledališča šele drugi spopad z Genetom. Hkrati pa so po dolgem času vse vloge znova v rokah igralk in ne igralcev, kot je postalo že navada in konvencija.

Predstava Vinka Möderndorferja je občinstvo in kritike na premieri septembra navdušila predvsem z izjemno natančno in sugestivno igro vseh treh protagonistk. 


Zaključek leta 2014, ki ga bomo zaznamovali s štirimi različnimi predstavami za otroke in odrasle v štirih dneh, bomo vaudevillsko začeli v soboto, 27. decembra, ob 20. uri, in sicer s pravo gledališko-glasbeno-plesno poslastico, kot je v Sloveniji še ni bilo: z igralci našega gledališča je svoje ustvarjalne moči prvič združil karizmatični koreograf, režiser in plesalec Mark Tompkins.
Znameniti ameriški plesalec, koreograf in režiser, ki že od sedemdesetih let ustvarja v Franciji, je s svojim dolgoletnim sodelavcem Jean-Pierrom Badetom ter ekipo Mladinskega, ki se ji tokrat pridružuje še gost Aleš Hadalin, ustvaril eklektičen, estetsko dovršen, asociativno bogat, predvsem pa neznansko duhovit in očarljiv »kabaret«. Ta bogati, pogosto absurdni preplet venomer ustvarja nove, nepričakovane pomene in gledalca vseskozi preseneča.


Največja uspešnica prejšnje sezone decembra ponovno na sporedu! Pavla nad prepadom: »Pretresljiva zgodba o življenju alpinistke Pavle Jesih […] je, s stališča zgodovine, pomemben prerez nedavne zgodovine. S stališča gledališkega gledalca in kritika pa je velik dosežek režiserja Matjaža Pograjca in ansambla Slovenskega mladinskega gledališča,« je v Jani zapisal Vito Tofaj. In res so se v gledališko alkimijo zlili vsi elementi, potrebni za veliko gledališko predstavo: močna, mojstrsko izpisana zgodba – besedilo Andreja E. Skubica je bilo nominirano za Grumovo nagrado –, inventivna režija, ki jo subtilno podpirajo vsi vizualni in zvočni elementi predstave, vratolomna koreografija, in seveda dovršene igralske kreacije, ki vsemu naštetemu vdihnejo življenje.

Ponedeljek, 29. 12., ob 19.00

 

 

Andrej. E. Skubic
PAVLA NAD PREPADOM
Režija: Matjaž Pograjc


 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se