Mini spored

Sob, 07. maj ob 18.00

Kompleks Ristić

Oliver Frljić

 

Sob, 07. maj ob 20.00

Elfriede Jelinek

Drame princes

Michał Borczuch

 

Ned, 08. maj ob 20.00

Republika Slovenija

       Generalni pokrovitelj  sezone 2015/16
:

BUTNSKALA in POGOVOR Z USTVARJALCI

Legendarno Butnskalo v režiji Vita Tauferja si boste na našem zgornjem odru lahko ogledali tudi v četrtek, 5. 5., ob 17.00 v okviru abonmaja Gledališče ob petih in izven. Po predstavi se bo Tomaž Toporišič pogovarjal z ustvarjalkami in ustvarjalci predstave.
VABLJENI!

MLADINSKO SHOWCASE

Ker Mladinsko ni samo slovensko, umetnost pa se nerada zadržuje zgolj na eni strani jezikovnih meja, bomo med 6. in 8. majem za vas pripravili pet predstav z angleškimi nadnapisi. Na sporedu bodo predstave ÜberŠkrip, Butnskala (v PG Kranj),  Kompleks Ristić, Drame princes in Republika Slovenija.

PRIZNANJE ZDUS DAMJANI ČERNE

Članica našega ansambla Damjana Černe je prejela Priznanje ZDUS za igralske dosežke v letu 2015 za vlogi Jackie in Ingeborg v Dramah princes Elfriede Jelinek v režiji Michała Borczucha.
Čestitamo njej in vsem drugim nagrajencem!

60 LET MLADINSKEGA NA 1. PROGRAMU RADIA SLOVENIJA

Na spodnji povezavi najdete oddajo Sledi časa, ki govori o šestdesetletnici Mladinskega. Avtor je Dušan Berne, njegovi sogovorniki pa Dušan Jovanović, Vladimir Jurc, Marinka Štern, Primož Bezjak, Goran Injac, Tomaž Toporišič in Tibor Mihelič Syed.

BUTNSKALA in POGOVOR Z USTVARJALCI

Legendarno Butnskalo v režiji Vita Tauferja si boste na našem zgornjem odru lahko ogledali tudi v četrtek, 5. 5., ob 17.00 v okviru abonmaja Gledališče ob petih in izven. Po predstavi se bo Tomaž Toporišič pogovarjal z ustvarjalkami in ustvarjalci predstave.
VABLJENI!

 


Predstava ob 25. obletnici samostojne Slovenije

To je predstava Republika Slovenija. V njej upokojeni obveščevalec pove zgodbo o štetju milijonov, nato šesterica pomembnih mož tuhta o Sloveniji, ki se spreminja v mafijsko državo, na koncu pa se kleni vojaki lotijo klenega vohuna. To je predstava Republika Slovenija. Traja petindvajset let in je narejena z vašim denarjem. In ves ta čas ste – kot statisti ali glavni igralci – njen del.

Naša državljanska dolžnost je ozreti se na poosamosvojitveno obdobje; na čas, ko sanje niso bile več dovolj(ene).

Vsi avtorji predstave bodo ostali anonimni. Posameznik v tem kontekstu preprosto ni pomemben. Pomembna je drža(va).

Osvetlimo temelje naše mlade republike in obudimo domovinska čustva.

Ponovitve: 8. in 9. 5. 2016, obakrat ob 20.00

Prizorišče: Zgornja dvorana Slovenskega mladinskega gledališča in Steklena dvorana Gospodarskega razstavišča


MLADINSKA ORGANIZACIJA:
SANJAJMO SPOMIN, DA BI SE SPOMNILI SANJ
Večer spominov na režiserja Tomaža Pandurja (1963–2016)

Sreda, 18. 5., ob 20.00

Igralke, igralci in drugi gledališki sodelavci bodo delili svoje spomine na delo, srečevanja in druženja z režiserjem Tomažem Pandurjem. Tomaž je leta 1989 v Slovenskem mladinskem gledališču zrežiral svoj profesionalni gledališki prvenec, Šeherezado Iva Svetine, ki je v naslednjih letih obšla svet in njegovo ime nenadoma vpisala na svetovni gledališki zemljevid. Skupaj s Faustoma Drame SNG Maribor ter Pandur.Theatres in SNG Drame Ljubljana prav Šeherezada pomeni nekakšen podpis gledališča sanj Tomaža Pandurja. Slovensko mladinsko gledališče si želi z dogodkom, na katerem ne bodo sodelovali zgolj člani in sodelavci našega gledališča, počastiti spomin na umetnika, ki je s svojim domišljijskim svetom zaznamoval gledališki čas zadnjih treh desetletij. Brez njega tudi naše gledališče ne bi bilo Mladinsko, kakršno poznamo danes.
Dogodek bo vodil Rok Vevar.

Na fotografiji Tomaž Pandur v Mehiki leta 1990 s tedanjim veleposlanikom Ignacem Golobom; foto Hoc'n'Hoc Studio


MLADINSKO SHOWCASE
6.–8. maj 2016 / 6 to 8 May 2016
3 dnevi, 5 predstav / 3 days, 5 performances

Ker Mladinsko ni samo slovensko, umetnost pa se nerada zadržuje zgolj na eni strani jezikovnih meja, smo za vas pripravili predstave z angleškimi nadnapisi.

Since the Mladinsko isn't just Slovenian and since art prefers to roam free of language borders, we have prepared performances with English supertitles.

***
Katja Perat, Katarina Rešek, Jelena Rusjan
ÜberŠkrip
Režija/Directed by Jelena Rusjan

***
Emil Filipčič – Marko Derganc
BUTNSKALA
Režija/Directed by Vito Taufer
Koprodukcija/Co-production: Prešeren Theatre Kranj and/in Mladinsko Theatre

***
KOMPLEKS RISTIĆ / THE RISTIĆ KOMPLEKS
Režija/Directed by Oliver Frljić

***
Elfriede Jelinek
PRINCESS DRAMAS / DRAME PRINCES
Režija/Directed by  Michał Borczuch

***
REPUBLIKA SLOVENIJA / THE REPUBLIC OF SLOVENIA

Koprodukcija/Co-production: Mladinsko Theatre in/and Zavod Maska
 

 
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se