Slovensko mladinsko gledališče


Slovensko mladinsko gledališče je bilo ustanovljeno leta 1955 kot prvo poklicno gledališče za otroke in mladino v Sloveniji. V osemdesetih letih se je prestrukturiralo v gledališče, ki je začelo interdisciplinarno povezovati mejne gledališke raziskave s tematizacijo politične subverzivnosti. Danes je prepoznavno po širokem spektru inovativnih poetik različnih mlajših režiserjev in po fenomenu ansambelske energije, brookovskega pristopa do igre, kjer ne gre za sistem zvezdništva, ampak za igralski laboratorij, v katerem se posamezne bravurozne vloge povezujejo v močno celoto igralskega ansambla.

SMG si v svojih predstavah prizadeva tematizirati univerzalne paradokse civilizacije, njegov program temelji na problematizacijah novih časov in prostorov. Kot doslej bo SMG še naprej razvijalo kod nove gledališke prakse, novih vizualnih paradigem, novih pogledov na klasiko, moderno in postmoderno. V SMG igralec, režiser, koreograf, scenograf, glasbenik ... raziskujejo in razvijajo, tvegajo in kreirajo, da bi skozi svoje geste razvijali novega gledalca.


Slovensko mladinsko gledališče

Vilharjeva 11
SI-1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)1 3004 900
Faks: +386 (0)1 3004 901
E-pošta: info@mladinsko-gl.si
Spletno mesto: www.mladinsko.com
Davčna številka: SI 19061978
Matična številka: 5055997
Transakcijski račun: 01261-6030356529
   

Svet SMG:

Nataša Sukič – predsednica
Uroš Kaurin
Semira Osmanagić
Janez Žagar
Ana Železnik
       

Direktor:

Tibor Mihelič Syed
tibor.mihelic@mladinsko-gl.si

Umetniški vodja:

Goran Injac
goran.injac@mladinsko-gl.si
   

Strokovni svet SMG:

mag. Maruša Oblak – predsednica
Tatjana Ažman
Tomaž Gubenšek
dr. Bojana Kunst
Blaž Šef
 
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se