Andrej E. Skubic:


Hura, Nosferatu!


Režija: Simona Semenič


Koprodukcija: NETA – Nova evropska teatrska akcija, SNG Nova Gorica, Slovensko mladinsko gledališče in Kulturno društvo B-51 (Ex Ponto)


Premiere:
29. 8. 2015 (Narodno gledališče  I. L. Caragiale Bukarešta)
16. 9. 2015 (SNG Nova Gorica)
26. 9. 2015 (Slovensko mladinsko gledališče v okviru Ex Ponta; vstopnice so na voljo tudi preko Eventima:
http://www.eventim.si/si/vstopnice/exponto-243/promo.html)
Opis


Hura, Nosferatu v svoje središče postavi družino s šestletno punčko z Dravetovim sindromom, redko boleznijo s hudimi epileptičnimi napadi, ki zaradi svoje pogostosti privedejo do zaostanka v razvoju. Oče, mati in najstniški brat se s specifičnostijo vsakdana, ki ga diktira Vidina bolezen, ter stigmatizacijo in nerazumevanjem okolice (in celo najbližjih sorodnikov) spopadajo na različne načine. Vidin oče Aleš, po poklicu pisatelj, svoj strah in občutek krivde nezavedno vpleta v zgodbe. Vidini napadi in njegov strah za njeno življenje vedno glasneje odmevajo v kriminalki o skrivnostnem umoru, kjer resigniranega in zapitega obtoženca Aleša na zagovor pred sodiščem pripravlja mlada odvetnica Vida.

Andrej E. Skubic, večkrat nagrajeni pisatelj in prevajalec, se je v svojem dramskem prvencu (leta 2009 nominiranem za Grumovo nagrado) oprl na lastno starševsko izkušnjo. S svojim specifičnim, živim in gibkim jezikom iskreno razgrne življenje družine otroka s posebnimi potrebami, a se hkrati ukvarja tudi z univerzalnimi temami krivde, izgube in odpuščanja.
Režiserki predstave, večkrat nagrajeni in mednarodno uspešni dramatičarki, režiserki in performerki Simoni Semenič, tema stigmatizacije zaradi bolezni ni tuja; svoje epilepsije se je lotila v avtorskem projektu Jaz, žrtev.

Projekt je del programa mednarodne mreže NETA in bo premierno uprizorjen na festivalu v Bukarešti. Eden glavnih ciljev Zavoda NETA je produkcija in promocija slovenskih avtorskih projektov ter povezovanje neprofitnih kulturnih organizacij in javnih zavodov.
Pri predstavi Hura, Nosferatu! so se tako povezali trije producenti; NETA, SNG Nova Gorica in Slovensko mladinsko gledališče.
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
   
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se