Matjaž Pograjc

Ljubezen na smrt

Koncert za kuharja, šest vajencev in tri pomivalce

Režija: Matjaž Pograjc


Premiera: 15. 4. 2007


Opis

Pozabite na dejstvo, da je bilo 20. stoletje, kot ga izriše francoski filozof Alain Badiou, stoletje krutega duha, manične želje spremeniti Resničnost v nov svet za novega človeka. In spomnite se, da je bilo to stoletje, katerega vojne napovedi vsemu so z vehemenco proizvedle tudi različne manifeste: komunizma, revolucij, literature, arhitekture, slikarstva, glasbe, gledališča in ... kuhinje. Futuristične kuhinje. Spomnite se, prosimo vas, tudi na dejstvo, ki povezuje avantgardo, gledališče in kuhinjo: manifest futuristične kuhinje je nastal samo leto pred manifestom totalnega gledališča.

Politične ali umetniške avantgarde danes nihče več ne jemlje resno. Nekoliko bolje se mogoče godi gledališču. Res dobro pa gre kuhinji, ki jo jemljejo resno skoraj vsi. Prav kuhinja je tista, ki proizvaja vedno nove in nove manifeste. Sicer ne več radikalnih in avantgardističnih, kot je bil Marinettijev, zato pa toliko bolj spoštovane in upoštevane. Od častnih sester Felicite Kalinšek in Vendeline Ilc do uspešnic nove in dietne kuhinje Jamieja Oliverja in Michela Montignaca.

Če torej gledališče hoče postati nekaj, kar ljudje upoštevajo, kar jemljejo resno, se mora podati v kuhinjo. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na banketu gledališča in kuhinje, ki smo ga poimenovali Ljubezen na smrt. Na resničnostnem šovu, v katerem ne boste glasovali za to, kdo naj ostane in kdo naj gre. Ne boste priča vserižju, mesnoplastiki, gibkemukolaču, aviojedi in intuitivni predjedi, novim jedem z zvenečimi imeni, ki so navduševala Marinettijev krog. Priča pa boste gledališkemu banketu, ki bo združeval dva tipa prebivalcev: homo ludens in homo edens. Oba bosta uživala v prepovedanih sadovih in okušala vrzeli med manifestativnostjo in resničnostjo. 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Neda R. Bric -
Maruša Geymayer-Oblak -
Daša Doberšek -
Branko Jordan -
Janja Majzelj -
Ivan Peternelj -
Ivan Rupnik -
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
 
Aranžma
Blaž Celarec
Žiga Golob
Joži Šalej
Silence

Asistentka dramaturgije - AGRFT
Vesna Hauschild

Asistentke čira-čara
Maruša Jarc
Tina Krajnc
Urška Recer

Celostna podoba
Tina Kolenik

Dramaturgija
Tomaž Toporišič

Izvajalec glasbe – brenkanje
Žiga Golob

Izvajalec glasbe – tipkanje
Joži Šalej

Izvajalec glasbe – tolčenje
Blaž Celarec

Kitchen Art (Okuspokus)
Danilo Ivanuša

Koreografija
Branko Potočan

Korepetitor
Joži Šalej

Kostumografija
Maja Ljubotina

Kuhar
Danilo Ivanuša

Oblikovanje luči
Andrej Hajdinjak

Oblikovanje zvoka, zvočne kulise in atmosfere
Silvo Zupančič

Režija
Matjaž Pograjc

Scenografija
Sandi Mikluž

Uglasbitev pesmi
Silence

Video
Ivanka Apostolova
Jure Legac
Jasmin Talundžič

Video vodstvo
Dušan Ojdanič

Vodja predstave
Mitja Trampuš
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se