Daša Doberšek, Branko Jordan in Nataša Matjašec

Lulubaj


Režija: Matjaž Pograjc

Premiera: 28. 12. 2004Opis

Besedilo drame Lulubaj so po motivih Wedekindove Lulu oziroma Pandorine skrinjice napisali Daša Doberšek, Branko Jordan in Nataša Matjašec. Vsi trije mladi avtorji, ki jih sicer bolj poznamo kot igralce, so pisali v uglašenem dogovoru z režiserjem Matjažem Pograjcem, s katerim so v takšni ali drugačni vlogi že prej sodelovali.

Tokrat so kot dramatiki pisali tako rekoč “na kožo” uprizoritve, kar je svojevrsten eksperiment. Stare Wedekindove znance spremljamo ujete v geografijo Zahoda. Berlin. Pariz. London. S to razliko, da je njihova femme fatale mrtva. Poslali so jih na popotovanje, hlastajoče po življenjski sli in svobodi, ki jo je utelešala Ona. Vendar se z vsakim novim krogom pogrezajo globlje v razkroj telesa in spomina ... Bliža se konec sveta. Pojdimo na Zahod.

Praizvedba Lulubaj v režiji Matjaža Pograjca je tudi popotovanje, ki gledalcev ne pelje samo po zavitih labirintih človeškega dna, ampak tudi po neznani geografiji stare bežigrajske pošte, ki sliši tudi na ime Cona. Tista iz bratov Strugacki.

Željko Hrs
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Ivan Godnič - Alwa
Niko Goršič
- Schigolch
Olga Grad
- Jack Razparač
Olga Kacjan
- Geschwiška
Sandi Pavlin
- Schwarz
Pavle Ravnohrib
- Schön
Jadranka Tomažič
- Henrieta
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
  Dramaturgija:
Željko Hrs

Lektorica:
Mateja Dermelj

Scenografija:
Sandi Mikluž
Mateja Benedetti


Kostumografija:
Maja Ljubotina

Koreografija:
Branko Potočan

Glasba:
Silence

Oblikovanje zvoka:
Marijan Sajovic

Oblikovanje luči:
Tomaž Štrucl

Oblikovanje maske:
Barbara Pavlin

Vodja predstave:
Janez Pavlovčič
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se