Multimedijski dogodek

No. 203 - Duh resnice

(Razstava fotografij)
(Gledališka predstava)

Režija: Robert Prebil

Premiera: 24. 4. 2003Opis

Gledališki dogodek ponuja tematiko, ki je v gledališču skorajda odsotna, med zainteresirano javnostjo pa zelo živa in aktualna, zato lahko združuje gledališča že vajeno in pa za odrske umetnosti novo publiko, saj omogoča vpogled v sodobno gledališče kot dialog z duhovno mislijo. (Tomaž Toporišič)

No. 203 – Duh resnice bo vselej delo v nastajanju, saj tudi vsebina, iz katere izhaja, ni nekaj, kar bi človek lahko prebral in odložil, ampak te spremlja skozi življenje, vsak človek jo oživlja po svoje, in to je treba spoštovati. Igralec, ki vstopa v tovrstno gledališko mašo, mora biti najprej pošten do sebe. Spustiti se mora na svoje dno, si priznati, da je samo to, kar občuti tam spodaj – neko bežno življenje, ujeto v naključno kodo prostora in časa – in beseda bo zazvenela z vso dopuščeno toplino. (Robert Prebil)

No. 203 – Duh resnice je zlitje besed, slik, glasbe in gledališke igre v multimedijski dogodek, ki se udejanji v razstavi fotografij in gledališki predstavi. Zamrznjene fotografske podobe se nam skupaj z izvirnimi mislimi iz knjige Duh resnice postavijo na ogled na razstavi in kasneje oživijo pred našimi očmi, ko nam igralci SMG ob živi glasbi uprizorijo gledališki dogodek No. 203 – Duh resnice. (Matej Karničnik)

Predstavljal sem si, da mora biti predstava čim bližje življenju in duševnim odnosom, ker mi živimo svet v svetu – svoj lastni svet človeka v tem danem svetu. Predstavljal sem si, naj bi predstava uprizorila ta naš drugi svet.

Andrej Grabar
 
     
 

Zasedba


Igra:
Iva Babić
Uroš Maček
Ivan Peternelj
Robert Prebil
Petja Sovilj
Romana Šalehar
Tina Uršič
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
  Avtor besedila in idejna zasnova:
Andrej Grabar

Glasba:
Andrej Grabar

Oblikovanje zvoka:
Marijan Sajovic

Oblikovanje luči:
Matjaž Brišar

Oblikovanje video projekcij in svetlobnih efektov:
Dušan Ojdanič
Dare Kragelj
Janez Pavlovčič


Vodja predstave:
Janez Pavlovčič

Oblikovanje slike:
Matej Karničnik
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se