Po Hervéju Guibertu

Nor na Vincenta / Fou de Vincent

(Performans / Enkraten gledališki dogodek)
(Produkcija Mini teater Ljubljana, koprodukcija SMG)

Režija: Philippe Calvario


Premiera: 26. 2. 2011Opis

»V noči s 25. na 26. november je Vincent padel iz tretjega nadstropja, ko je kopalni plašč imel za padalo. […] Odločil sem se, da ne bom več ljubil moških, toda ti si mi bil všeč.«

Prvi in zadnji stavek kratkega romana sta okvir, znotraj katerega se izpisuje eno najbolj izvirnih del Hervéja Guiberta in morda francoske literature s konca dvajsetega stoletja sploh. Med njima so, po modelu »barthesovske enciklopedije«, z obsesivno točnostjo napisane podrobnosti o neki ljubezni, strasti, hrepenenju, prijateljstvu, ki je imelo povsem določen rok in se je zaradi svoje tragičnosti uvrstilo ob bok najboljši ljubezenski literaturi.

Nor na Vincenta je predloga za gledališki monolog; gre za idealen material, ki igralcu in režiserju ponuja vse možnosti za odrski dogodek, v katerem se minimalistično spajata umetnost igre in režije pod okriljem besedila, katerega avtor je emblematski za izjemno plodno obdobje v francoski umetnosti.

Projekt je nastal ob podpori Cultures France (nekdaj AFAA – Association Française d'Action Artistique) in Francoskega inštituta Charles Nodier.
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Philippe Calvario
Ivan Peternelj
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
  Avtor predloge:
Hervé Guibert

Prevod:
Brane Mozetič

Lektorica:
Mateja Dermelj

Kostumografija:
Philippe Calvario

Izbor glasbe:
Philippe Calvario
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se