Portreti

(I, II, III)*


Režija: Vito Taufer


Besedilo je ustvarila umetniška ekipa na podlagi intervjujev, ki jih je z anonimnimi sogovorniki pripravila Uršula Cetinski.

Premiere: 10., 11. in 12. januarja 2013

Opis

Vito Taufer se bo skupaj z umetniškimi sodelavci ukvarjal s fenomenom sreče, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja doživel konjunkturo na področju različnih znanosti, pa tudi v vsakdanjem življenju, saj »industrija sreče«, kot jo posredujejo različni mediji, obljublja hitre poti do nje. Poleg psevdopsiholoških uspešnic z recepti za srečo in številnih delavnic na to temo se je občutno povečal tudi obseg znanstvene literature o tej tematiki. V novem tisočletju je prišlo do razmaha pozitivne psihologije, ki se ukvarja s psihologijo blagostanja, z osebnostnimi močmi in vrlinami, z upanjem, hvaležnostjo itd.

Mednarodne raziskave zadovoljstva z lastnim življenjem kažejo na to, da smo prebivalci Slovenije glede sreče vedno na repu, med »najbolj srečnimi« pa so Danci, Kanadčani, Švicarji, Švedi itd. Zanimiv je tudi kulturni pluralizem med posameznimi mediji; del medijev še vedno inscenira podobe tradicionalne, družinske sreče, del pa že kaže zadovoljstvo posameznika zunaj tradicionalnih okvirov heteroseksualnega družinskega para (npr. sreča samskega posameznika ali posameznice). Hkrati opažamo, da v zadnjih desetletjih temelj za identiteto in status posameznika vse bolj postaja telo, young perfect body pa njegov skonstruirani cilj, tako da lepota, uspeh in sreča počasi postajajo sinonimi.

V Portretih 1 se vam bodo predstavili Marko Mlačnik, Marinka Štern in Blaž Šef, v Portretih 2 Robert Prebil, Primož Bezjak in Maruša Geymayer-Oblak, v Portretih 3 Olga Kacjan, Mojca Partljič in Matija Vastl, Desa Muck in Uroš Kaurin pa bosta povezovala vse tri večere.

Posamezen del traja približno dve uri in nima odmora.

*Predstava je sestavljena iz treh samostojnih delov, igranih v treh različnih večerih. Vse tri večere povezujeta Izpraševalka in DJ, vsakič pa se predstavijo po trije portretiranci. Posameznih delov si ni treba ogledovati v kakem določenem zaporedju, saj je vsak celota zase.

Po ogledu enega dela trilogije popust pri nakupu vstopnic za druga dva. Uveljaviti ga je mogoče ob hkratnem nakupu vstopnic za več delov ali ob predložitvi že uporabljenih vstopnic.

1. del: 15,50 € / *9,50 €; 2. del: 9,50 € / *6 €; 3. del: 6 €
ali
15,50 € (*9,50 €) / 9,50 € (*6 €) / 6 €
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
   
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se