Motivirani z delom Harolda Pinterja

Soba srečanj

(Maison des rendez-vous)
(koprodukcija Zavoda Bunker, SMG in Centre Chorégraphique National de...)

Režija: Matjaž Pograjc

Premiera: 10. 2. 2002Opis

Rekli so mi, da sam ne moreš spreminjati sveta, zato sem med vsemi, ki so me iskali, našel teh šest, ki so nestrpno sedeli v sosednji sobi, čakali nekoga, ki jih bo odvezal tišine. Skozi luknjo v zidu, skrito za zaveso, sem na njihovih obrazih iskal brazgotine krute preteklosti, v očeh senco obupa zaradi dejanj, ki so jih storili in o katerih bodo pripovedovali, pa sem moral priznati, da njihova podoba ne ustreza mojim pričakovanjem, kar me je seveda še bolj razveselilo. Nadejal sem se zanimive noči.

V včerajšnjem časniku sem namreč objavil oglas, ki je spraševal po zgodbi ali ideji, ki bi mi spet razviharila duha in dala novega zanimanja za življenje. Najboljšemu zgodbarju sem ponujal darov in denarja, kot jih človeško oko še ni videlo. Ostalim, ki si bodo drznili pripovedovati in ne zmagati v tem nenavadnem tekmovanju, pa bom dal odrezati jezike in v poduk drugim razstaviti njihove puhle glave.

Ko sem zapustil temo svoje skrite sobe in vstopil v mrak njihovega molčanja, je osmerica stegnila roke v pozdrav. Zunaj je zavijalo krdelo mačk, veter je potegnil čez napovedano nevihto.

»Žreb naj izbere vrstni red pripovedovanja. Prvi ostane, ostali boste počakali zunaj!« sem rekel in se zavalil v naslanjač. »Poznate me, neusmiljen kritik človeške domišljije sem. Nič na tem svetu ne ogreje mojega srca in zato za praznosti svojih src ne pričakujte mojega usmiljenja. Če boste dolgočasili, vam bodo vrane izkljuvale oči in podgane bodo na vaših gnilih ostankih plesale na bevskanje lačnih psov.

Nobene iluzije nimam, da želim postati Bog. Jaz sem že Bog!«

V cerkvi je odbilo polno luno in prvi je začel.

Matjaž Pograjc
 
     
 

Zasedba


Kreacija in interpretacija Betontanc:
Primož Bezjak
Željko Hrs
Branko Jordan
Branko Potočan
Katarina Stegnar
Nataša Živković
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
  Dramaturgija:
Željko Hrs

Lektorica:

Mateja Dermelj

Scenografija:
Sandi Mikluž

Kostumografija:
Mateja Benedetti


Asistent za gib:
Branko Potočan


Avtorja glasbe:
Silence


Oblikovanje zvoka:
Marijan Sajovic
Gregor Zemljič

Glasbeni producent:
Peter Penko


Glasbeniki:
Natalija Čabrunić
Katja Krajnik
Mirela Rihtar


Lučno oblikovanje:
Tomaž Štrucl

Lučni tehnik:
Tine Bolha

Video:
Igor Dragar
Tomaž Štrucl
Matjaž Pograjc


Frizure:
Christian Šiškovič
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se