Visoka pesem

(SMG v sodelovanju z Bloet vzw. in Kaaitheatrom)

Režija: Jan Decorte

Premiera: 2007Opis

Visoka pesem režiserja Jana Decorta že dolgo vznemirja, predvsem zaradi arhaičnosti jezika, fragmentarnosti pripovedi in poetične moči besedila.

Akterja na odru sta to, kar sta, avtentični osebi. Ne skrivata se za »masko« vloge, ne igrata značajev, ne psihologizirata, preprosto igrata besedilo. Sta močna in ranljiva obenem. Njuna govorica telesa ni racionalna ali narativna, deluje na ravni poetičnega, nezavednega. Decorta namreč ne zanima akrobatika ali virtuoznost plesalca/igralca, temveč zasleduje emocionalni učinek preprostega gibanja telesa; v svojih predstavah uteleša ples, fizični vidik plesa pa sočasno poraja abstraktnost in neposrednost.

Visoka pesem Jana Decorta v okviru programa Slovenskega mladinskega gledališča sodi v tematski krog predstav po navdihu ljubezenske korespondence.

Zahvaljujemo se Willemu Vanden Eyndeju in Veleposlaništvu Kraljevine Belgije. Predstava je nastala s podporo flamske vlade.

cena: 11 EUR
dijaki, študentje, brezposelni, upokojenci, invalidi: 9 EUR

Pri spletnem nakupu popustov ni moč uveljavljati.
 
     
 

Zasedba


Nastopata:
Olga Grad
Robert Prebil
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
  Dramaturgija:
Sigrid Vinks

Dramaturški svetovalec:
dr. Tomaž Toporišič

Lektorica:
Mateja Dermelj

Scenografija:
Johan Daenen

Kostumografija:
Jan Decorte
Sigrid Vinks


Oblikovanje luči:
Luc Shaltin

Vodja predstave:
Janez Pavlovčič

Asistentka produkcije:
Tina Malič
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se