Oliver Frljić

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!


Režija: Oliver Frljić

Premiera: 3. 3. 2010


Opis

Oliver Frljić se v avtorskem projektu z naslovom Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! radikalno loteva ljubezni in sovraštva do gledališča, spleta norosti in bolečine, ki se mu skupaj prepustijo tisti na odru in tisti v dvorani. Okvir za to preizpraševanje meja umetniške in civilne svobode so fragmenti zgodbe o razpadu Jugoslavije, simbolni prostor, v katerega se naseljujejo igralke in igralci z dilemami, s katerimi se srečujemo vsi, a si pred njimi pogosto zatiskamo ušesa in zastiramo oči.

Po besedah režiserja skuša predstava »skozi inflacijo smrti, skozi nenehno ponavljanje neponovljivega poudariti gledališki mehanizem, ki vedno ostaja reprezentacija določene zunanje resničnosti. S kompulzivnimi poskusi inscenacije kolektivne smrti izziva gledališko reprezentacijo smrti, pa tudi samo idejo gledališke reprezentacije. Ponavljanja smrti, ki se na odru pojavljajo v skoraj pravilnih intervalih in po katerih izvajalci 'oživijo', razkrije zastoj gledaliških reprezentacijskih mehanizmov. Prav ti mehanizmi za proizvodnjo fikcije, ki najpogosteje ostajajo skriti, izrinejo vsakršen vsebinsko-tematski okvir in tako ostanejo edini vidni.«

Predstava traja 75 minut in nima odmora.


 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Primož Bezjak -
Olga Grad -
Uroš Kaurin -
Boris Kos -
Uroš Maček -
Draga Potočnjak -
Matej Recer -
Romana Šalehar -
Dario Varga -
Matija Vastl -
Blaž Šef - (vskok)
Gregor Zorc - (vskok)
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
 
Asistent režije (študijsko) in svetovalec za gib
Matjaž Farič

Avtor
Oliver Frljić

Dramaturgija
Borut Šeparović
Tomaž Toporišič

Lučno vodstvo
Tomaž Štrucl

Oblikovanje luči
Oliver Frljić
Tomaž Štrucl

Oblikovanje zvoka in tonsko vodstvo
Silvo Zupančič

Producentka
Tina Malič

Režija
Oliver Frljić

Scenografija, kostumografija in izbor glasbe
Oliver Frljić

Vodja predstave
Urša Červ
 
     

Termini

Čet
21. 09. 2017

ob 19.30 
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se