Lars von Trier

Idioti

 

 Režija: Nina Rajić Kranjac

 
Premiera: 14. april 2017

Opis

Če bi radi povzeli, za kaj gre v von Trierjevem filmu Idioti (1998), bi zadeva zvenela kot opis gledališkega eksperimenta, ker na neki način to tudi je. Gre za igro impersonacij, vendar v obliki skupinskega psihološkega eksperimenta. Skupina odraslih se odloči stopiti v vloge tistih razvojno motenih oseb, ki jih je psihologija nekoč klasificirala kot idiote (ljudi z IQ-jem, manjšim od 30). Da bi našli svojega »notranjega idiota«, eksperiment kolektivu nalaga vrsto eksternih in internih človeških soočenj, s katerimi naj bi uzavestili meje različnih družbenih norm in odpravili svoje notranje psihološke inhibicije.

Režijo bomo zaupali mladi diplomantki AGRFT Nini Rajić Kranjac, ki je gledališko javnost poenotila v prepričanju, da je izjemen talent. Njena uprizoritev besedila Simone Semenič 1981 se je izkazala za enega vrhuncev prejšnje sezone in prejela vrsto pomembnih nagrad.

 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Ivan Godnič -
Benjamin Krnetić -
Anja Novak -
Maruša Oblak -
Romana Šalehar -
Blaž Šef -
Stane Tomazin -
Dario Varga -
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
 
Avtor
Lars von Trier

Režija
Nina Rajić Kranjac

Dramaturgija
Katarina Pejović

Prevod scenarija
Silvana Orel Kos

Scenografija
Urša Vidic

Kostumografija
Ljubica Čehovin - Suna

Izbor glasbe
Nina Rajić Kranjac

Koreografija
Dragana Alfirević

Oblikovanje luči
Borut Bučinel

Oblikovanje zvoka
Marijan Sajovic

Vodja predstave
Urša Červ
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se