Mladinsko za mlade vseh starosti


Slovensko mladinsko gledališče vse od svoje ustanovitve – kot je navsezadnje razvidno tudi iz njegovega imena – posebno pozornost posveča mlademu občinstvu. Prva umetniška voditeljica Mladinskega gledališča Balbina Battelino Baranovič je že v petdesetih letih začrtala vse bistvene smernice za razvoj mladega teatra. V mislih je imela živo, neklasično repertoarno, izzivalno in predvsem eksperimentalno gledališče za mlade vseh starosti. Lahko rečemo, da se Mladinsko teh ciljev drži še danes. In čeprav je v svoji šestdesetletni zgodovini doživelo številne preobrate v programski politiki in usmeritvah, ostaja gledališki organizem, ki se osredotoča tudi na mlade v procesu izobraževanja in jim ponuja nenavadne, neklasične predstave, ki jih kar najmanj vsiljivo, hkrati pa učinkovito popeljejo v objem gledališke lepote in domišljije. Zato smo prepričani, da vsak od projektov na našem repertoarju mladim gledalcem lahko spregovori na samosvoj način, jih notranje obogati in jim približa svet gledališča.

Za vse tri skupine vam bomo z veseljem pripravili ustrezno pedagoško gradivo, vas v dramaturški pisarni usmerili k  zanimivim pisnim, slikovnim in video materialom, ki vam bodo omogočili dodatno osvetliti predstave, njihove tematike in gledališče nasploh. Z veseljem vas bomo pričakali pred predstavami in se z vami in igralci pogovorili po predstavah.


Možnosti za organiziran obisk, povezan z učnimi vsebinami,  je veliko. Zato vas vabimo, da se posvetujete z nami o najboljših možnostih ogleda naših predstav.

Z več informacijami o predstavah in možnostih organiziranega ogleda
vam bo že po telefonu postregel Vitomir Obal (01 3004 919 oziroma 041 730 434).


Za dodatne vsebinske osvetlitve
in nasvete pri izbiri predstav pa smo vam na tel. 01 3004 900 na voljo tudi ostali sodelavci v programskih pisarnah: umetniški vodja Goran Injac, lektorica Mateja Dermelj ter strokovna sodelavka Tina Malič.


Oglejte si primera pedagoških gradiv za predstave:

Oliver Twist

Ribič in njegova duša
Za otroke in mladino drugod:

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se