Svetlana Makarovič

Krizantema na klavirju


Glasbeno-gledališki projekt Janje Majzelj


Premiera: 17. 5. 2009


Opis

Svetlana Makarovič je nedvomno vrhunska slovenska pesnica. S svojo poezijo pove tisto, česar si ne upamo izreči, vidi, kamor nočemo gledati, in razgalja tam, kjer je največ sprenevedanja. »Naj bodo njene pesmi ali šansoni izzivalni, cinični, nežni, grenki, vedno zadenejo naravnost v srce, kajti točno tja je usmerjen njihov pogled,« pravi avtorica predstave Janja Majzelj. Zaradi svoje izraznosti so hvaležen igralski material, ki kar kliče po uprizoritvi.

Krizantema na klavirju je gledališko-glasbeni večer, kjer se glasbena interpretacija poezije povezuje z avtorsko in mojstrsko igralsko prezenco Janje Majzelj, navdihnjene s poezijo Svetlane Makarovič. Ali, kot je v Delu zapisala Tanja Jaklič: "Glasba, nastop, njegova dramaturgija in ples. Vse do popolnosti. /.../ Glasbeno-scenski dogodek je presegel vsa pričakovanja - jamstvo za uspeh sta bili namreč že dve imeni sami po sebi: Janja Majzelj kot izjemna interpretka in Svetlana Makarovič kot izjemna pesnica. V popolnosti pa je zaživelo vse."
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Janja Majzelj - vokal
Joži Šalej - klavir, harmonika
Jelena Ždrale - violina, mandolina
Blaž Celarec - tolkala, klarinet
Nino de Gleria - bas
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
 
Aranžmaji
Blaž Celarec
Nino de Gleria
Joži Šalej
Jelena Ždrale

Avtorica glasbeno-gledališkega projekta
Janja Majzelj

Kostumi
Janja Majzelj
Nataša Recer

Lektorica
Mateja Dermelj

Oblikovanje luči
Matjaž Brišar

Oblikovanje maske
Barbara Pavlin

Oblikovanje zvoka
Silvo Zupančič

Poezija in glasba
Svetlana Makarovič

Vezna besedila
Janja Majzelj

Vodja predstave
Janez Pavlovčič
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se