Ljubezen

Nedolžnost v sedemdesetih minutah


Režija: András Urbán


Predstava je primerna za gledalce od šestnajstega leta dalje.

Premiera: 10. 4. 2013

Opis

Režiser András Urbán bo prvič režiral v Sloveniji. Zadnja leta v Subotici vodi gledališče Kosztolányi Dezső, ki je postalo najuspešnejša in najbolj inovativna gledališka skupina v regiji. Predstave tega gledališča sodelujejo na vseh pomembnih festivalih v Srbiji in na Madžarskem, nekatere so bile večkrat nagrajene, saj jih odlikujejo idejna in estetska svežina, družbeni angažma in izvrstna, požrtvovalna igra njegovega igralskega ansambla. Urbánove predstave iz zadnjih let so Brecht – The Hardcore Machine, Dogs and Drugs, Drakula, Marat The Sade itd.

V predstavi Ljubezen (Nedolžnost v sedemdesetih m inutah) se bo skupaj z igralkami in igralci Slovenskega mladinskega gledališča posvečal ljubezni in sovraštvu kot temeljnima motivacijskima stanjema našega duha in zavesti. »Vsi vidiki nasilnega bivanja vključujejo tudi tistega, ki to prenaša. Prenašamo sistem, civilizacijo, znanje. Umetnost je akt, ki ga prenašamo. Konvencija je fenomen, ki ga prenašamo. Gledališki jezik je sredstvo govora, ki ga ravno tako prenašamo. Boj med različnimi jeziki je vseobsegajoča norost, in kot takšna proizvaja svoje junake in žrtve. Tehnokracija je temeljni moment civilizacijskega nasilja. Informacija je bolezen. Informiranost je moč. Avtoriteta je iracionalna. Informirana avtoriteta je manipulator. Gledališče je jezik manipulacije … Vendar pa je vse to zaobseženo (tudi) v ljubezni. Vse to je ljubljeno. Gledališko dejanje nastane v odnosu med dogajajočim se v danem prostoru in času in opazovalcem, gledalcem. Ta odnos je intimen.« (András Urbán)
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Boris Kos -
Janja Majzelj -
Marko Mlačnik -
Matej Recer -
Romana Šalehar -
Dario Varga -
Matija Vastl -
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
 
Zasnova in režija
András Urbán

Dramaturgija
Tomaž Toporišič

Scenografija
András Urbán

Kostumografija
Bianka Adžić-Ursulov

Glasba
Szilárd Mezei

Oblikovalec luči
David Cvelbar

Oblikovalec zvoka
Silvo Zupančič

Oblikovalka maske
Barbara Pavlin

Svetovalka za jezik
Mateja Dermelj

Asistentka in tolmačka na vajah
Sanja Spahić

Asistentka dramaturgije
Anja Radaljac

Vodja predstave
Janez Pavlovčič
 
     

Trenutno ni terminov.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Ne strinjam se